سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: GPACONF05_166
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 178
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی آسایش حرارتی در ساختمان های مسکونی شهراهواز براساس مدل های بیوکلیمای اولگی، گیونی، ماهانی، اوانز
چکیده مقاله:
اقلیم و شرایط آب و هوایی نقش ب سیار مهمی را در زندگی ان سان ها ایفا می کنند. این نقش در طراحی خانه ها ، بناها و شکل د هی به سکونتگاه های انسان بسیاراهمیت دارد. از آنجا که اقلیم یکی از عوامل اصلی در طراحی مساکن گرم وخشک است، توجه به اصول اقلیمی حاکم در معماری مناطق گرم و خ شک ضروری ا ست . در این تحقیق به دنبال چگونگی تطبیق معماری و اقلیم در سا ختمانهای مناطق گرم و خشک هستیم و به دنبال راهکارهایی هستیم که شرایط آسایش در ساختمان های مسکونی شهراهواز ایجادکنیم. پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بوده است ، دراین پژوهش طبقه بندی اقلیمی شهر اهواز را بر اساس روش های کوپن، دمارتن،ایوانف انجام داده و برای ارزیابی آسایش حرارتی در ساختمان های مسکونی شهراهواز از مدل های بیوکلیمای اولگی، گیونی، ماهانی اوانز استفاده شده است. برای رسیدن به هدف با استفاده از آمار 50 ساله1951-2000به بررسی عناصر مهم اقلیمی )دما، بارش، رطوبت نسببی، باد، سباعات آیتابی و...( پرداخته، هم نین به کمک شباخز های زیسبت اقلیمی اولگی، گیونی، نمودارهای زیسبت اقلیمی ساختمانی با تعیین ماه های درمحدوده آسایش اقلیمی درشهراهوازتعیین شد. نتایج نشان داد که با استفاده از راهکارهای ارایهشده ورعایت ا صول طراحی اقلیمی می توان ساختمان های دارای شرایط آ سایش حرارتی وتهویه منا سب از جهت )نوع مصالح، موقعیت پنجره ، دیوار، سببقف و...( بنا کرد تا آسببایش حرارتی درداخل سبباختمان تنمیم گردد و شببرایط آسببایش و امنیت در داخلساختمان ها ایجاد شود و انسان شرایط زیست بهتری در شرایط اقلیمی طاقت یرسا داشته باشد. استفاده از شرایط محیطی برای ایجاد آسایش در داخل بناها از اصول مهم طراحی مساکن بوده و مساکن بایستی همساز با شرایط اقل یمی باشند. سرانجام پیشنهاداتی ب رایطراحی ساختمان های شهراهواز براساس روش ماهانی واوانز شامل نوع مصالح، مساحت ساختمان، ضخامت دیوار، سقف، وجود ایوان، زیرزمین، موقعیت پنجره، ظرییت گرمایی ساختمان ارایه شده است تا ساختمان های دارای تهویه مناسب و برخوردار از شرا یط آسایش حرارتی ایجادکنیم.
کلیدواژه ها:
آسايش حرارتي، مدل بيوكليماي اوگلي، گيوني، ماهاني، اوانز
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/647995/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شایقان، فاطمه و اکبری، طیبه،1395،ارزیابی آسایش حرارتی در ساختمان های مسکونی شهراهواز براساس مدل های بیوکلیمای اولگی، گیونی، ماهانی، اوانز،پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی،تهران،،،https://civilica.com/doc/647995
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، شایقان، فاطمه؛ طیبه اکبری)
برای بار دوم به بعد: (1395، شایقان؛ اکبری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقش عوامل اقلیمی در طراحی شهری
- معماری همساژ با اقلیم با رویکرد توسعه پایدار و بهینه سازی مصرف انرژی به دو روش ماهانی و گیونی مطالعه موردی شهر یزد
- بررسی پتانسیل کاربرد مدل سازی ساختمان (BIM)در مدیریت زمان وهزینه پروژه ها
- بررسی وارزیابی رفتارحرارتی بام سبزدراقلیم های مختلف
- ایجاد معماری همساز با اقلیم در ارتباط با عملکرد شهر پایدار مانند شهر کویری کاشان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی نقش دیجیتال مارکتینگ و رسانه های مجازی در توسعه و بهبود مشاغل گردشگری
- بررسی پتانسیل گرشگری غذایی بومی و سنتی و تاثیر آن در توسعه ی کارآفرینی و گردشگری ایران
- توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران با تبیین بازتاب های موقعیت ژئوپلیتیکی
- گردشگری دینی و مذهبی
- نقش عوامل ژئومورفولوژیک در توسعه فیزیکی شهر بیجار با تاکید بر برنامه ریزی محیطی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.