مروری بر حفظ کیفیت ایمنی غذاهای رژیمی فاقد گلوتن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS04_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسین پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی کشاورزی، علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی نور ایران

لیلا روزبه نصیرایی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی نور ایران

چکیده

در سال های اخیر شیوع بیماری سلیاک که یک بیماری خود ایمنی می باشد و مشخصات بروز آن التهاب مزمن مخاط روده و چندین نشانه بالینی می باشد، افزایش یافته است . افراد مبتلا به بیماری سلیاک نمی توانند پروتیین گلوتن که ترکیبی از پروتیین های ذخیره ای موجود در چندین غلات است ( گندم، چاودار، جو و مشتقات) را تحمل کنند . رژیم غذایی فاقد گلوتن اساس درمان برای بیماران مبتلا به سلیاک می باشد . بنابراین عدم وجود گلوتن در غذاهای طبیعی و فرآوری شده یک جنبه مهم در ایمنی غذاهای رژیمی فاقد گلوتن می باشد. در منطقه ای، از شبه غلات مانند گل تاج خروس ،غله کاذب، سورگوم ، ارزن و ... به صورت جزیی استفاده می شود . در این مقاله به تعریف جدیدی از محصولات فاقد گلوتن و لیبل های غذایی و خواص تغذیه ایی غلات فاقد گلوتن و استفاده از آنها برای افراد مبتلا به سلیاک، پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

بیماری سلیاک ، رژیم فاقد گلوتن، هوردین، غلات جزیی، شبه غلات، سکالین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.