بررسی خواص آنتی اکسیدانی پوشش خوراکی ژلاتین غنی شده با اسانس آویشن بر ماندگاری گوشت ران مرغ طی دوره نگهداری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS04_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شقایق پوراحمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران

داریوش خادمی شورمستی

عضو هیات علمی گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران

چکیده

ران مرغ تازه یک محصول با فسادپذیری بالا می باشد و در شرایط بسته بندی معمولی عمر نگهداری آن در فریزر بواسطه رشد باکتری ها محدود می باشد . به کارگیری روش های جدید جهت افزایش عمر نگهداری این محصول یکی از دغدغه های صنایع تولید کننده آن است. در سال های اخیر تمایل به استفاده از مواد گیاهی به دلیل خواص ضد میکروبی افزایش یافته است.افزودن عصاره و اسانس بر فرمولاسیون پوشش ها و فیلم های مبتنی بر مواد تجزیه پذیر نظیر ژلاتین در جهت بهبود ویژگی های ضد میکروبی آنها می باشد. به منظور بررسی تاثیر اسانس آویشن شیرازی بر کارایی پوشش ژلاتینی، آزمایشی با 3 تیمار شامل،گوشت ران مرغ فاقدهرگونه پوشش ( شاهد)، غوطه ور در محلول ژلاتین 4 درصد و غوطه ور درمحلول ژلاتین 4 درصد همراه با اسانس آویشن شیرازی 0/8 درصد، 3 تکرار در هر تیمار اجرا شد. آزمون های شیمیایی شامل PV, TBA, FFA, TVN, DM, CP در فواصل زمانی صفر، 1، 2 و 3 ماه بعد از شروع انجماد در دمای 18oC- اندازه گیری شد. داده ها در قالب یک طرح کاملا تصادفی یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و میانگین ها با استفاده از آزمون دانکن مقایسه شدند. نتایج نشان داد، پوشش فعال خوراکی ژلاتین واجد تاثیر ضد اکسیداسیونی بود و موجب بهبود در شاخص های فساد اکسیداتیو ( PV, TBA, FFA )، افزایش زمان نگهداری شد و غنی سازی آن با آویشن ، کارایی آنرا بهبود بخشید و از آن بعنوان یک پوشش زیست تخریب پذیر جهت بسته بندی و نگهداری فرآورده های گوشتی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

آویشن شیرازی، فعالیت آنتی اکسیدانی، پوشش فعال خوراکی، ژلاتین، ماندگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.