سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: CIVILED04_034
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 181
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تاثیر تغییرات ضریب زبری مانینگ بر پتانسیل سیل خیزی منطقه و تعدیل نرخ بیمه محصولات زراعی با توجه به پتانسیل سیل خیزی مطالعه موردی رودخانه هراز آمل
چکیده مقاله:
در این تحقیق، میزان تاثیر افزایش و یا کاهش ضریب زبری مانینگ بر پهنهی سیلاب و تراز سطح آب مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به اینکه سیل یکی از مهمترین عوامل تخریب محصولات کشاورزی میباشد، همچنین با در نظر گرفتن اینکه بیمه زمینهای کشاورزی که دچار سیلزدگی نمیشوند و یا کمتر دچار سیلزدگی میشوند، بار مالی زیادی برای کشاورزان و دولت دارد، بنابراین استفاده از نقشهپهنهبندی سیل میتواند راهکاری برای تعدیل نرخ بیمه باشد. . در این تحقیق برای مدلسازی رودخانه هراز و تولید نقشه پهنهبندی سیل از نرمافزار GIS و الحاقیه GeoRAS-HECاستفاده شد. با توجه به عملیات صحرایی، عکسهای هوای، خصوصیات مورفولوژی، تغییرات مواد بستر و پوشش گیاهی رودخانه و سواحل و با استفاده از روش کاون ضریب زبری مانینگ تعیین و نقشه کاربری اراضی ترسیم گردید. پارامترهای هیدرولیکی مانند دبی و شیب کف رودخانه به مدل در نرمافزار RAS-HEC وارد و بعد از اجرای مدل، نتایج آن برای تعیین مقدار آب گرفتگی و تولید نقشه پهنهبندی سیلاب به نرمافزار GIS انتقال داده شد و سطح آبگرفتگی بازه مورد مطالعه تهیه گردید. سپس به منظور میزان تاثیر ضریب زبری مانینگ در گسترهی پهنهی سیلابی، به میزان 5 ،10 ،15 ،20 و 25 درصد، ضریب زبری افزایش و کاهش داده شد و با هر یک از حالات مدل اجرا گردید. در انتها با بررسی پتانسیل سیلخیزی منطقه، تعدیل نرخ بیمه صورت پذیرفت. نتایج تحقیق بیانگر این است که با افزایش 5 ،10 ،15 ،20 و 25 درصدی ضریب زبری مانینگ، پهنه سیل در تمام دوره بازگشتها گسترش مییابد و با کاهش ضریب زبری مانینگ، پهنه سیل در تمام دوره بازگشتها کاهش مییابد. همچنین در منطقه مورد مطالعه در مجموع با دوره بازگشتهای 2 ساله 97/16 درصد، 5 ساله 19/19 درصد، 10 ساله 65/20 درصد، 25 ساله 89/21 درصد و 50 ساله 96/22 درصد از زمینهای کشاورزی دچار سیلزدگی میشوند. با اعمال ضریب بیمه اصلاحی در از درصد 54/36 و درصد 51/63 ،درصد 53/98 ،درصد 56/68 ،درصد 62/49 ترتیب به ساله 50 و 25 ،10 ،5 ،2 بازگشتهای دورههزینهها کاهش پیدا میکند.
کلیدواژه ها:
ضريب زبري مانينگ، سيستم اطلاعات جغرافيايي(GIS ،(RAS-HEC ،بيمه، پهنهبندي سيل
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/646614/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:توکل، حمید و میرفلاح نصیری، سیدسامان،1396،تاثیر تغییرات ضریب زبری مانینگ بر پتانسیل سیل خیزی منطقه و تعدیل نرخ بیمه محصولات زراعی با توجه به پتانسیل سیل خیزی مطالعه موردی رودخانه هراز آمل،چهارمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری،شیراز،،،https://civilica.com/doc/646614
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، توکل، حمید؛ سیدسامان میرفلاح نصیری)
برای بار دوم به بعد: (1396، توکل؛ میرفلاح نصیری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.