تعیین میکروارگانیسم های بیماریزای موثر دربار میکروبی شیرخام مخازن دامپروی های گرمسار

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVM-1-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید محمد صادق

گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گرمسار، گرمسار، ایران

مرتضی میرزایی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ا یران

علیرضا باهنر

گروه آموزشی بهداشت و مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

ارمغان دیانی دردشتی

گروه آموزشی بهداشت و مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

علی نظافتی (1382)، محسن خلیق (1379)، محققین کره ای (1996) محققان هندوستانی (1998)، محققان آرژانتینی (2003-1993) پیرامون بار میکروبی شیر تحقیقاتی را انجام داده اند. برای تعیین راهبرد مناسب برای کاهش بار میکروبی شیر شناسایی نوع باکتریهای اصلی ایجاد کننده بار میکروبی لازم و ضروری است، همچنین از آنجایی که بارمیکروبی د و منشا متفاوت (1- اورام پستان 2- آلودگی زمان جمع آوری، انتقال و نگهداری شیر) دارد؛ برای کاهش بار میکروبی شناسایی منشا دخیل د ر منطقه گرمسار لازم می نماید. به منظور اجرای این تحقیق 41 دامپروری موجود در گرمسار (10 دامداری سنتی، 21 دامپروری نیمه صنعتی، 10 دامپروری صنعتی) حاوی 2405 راس دام ماده شیرده در نظ گرفته شد و با مراجعه به دامپروری ها که آدرس و مشخصات آنها از سازمان دامپزشکی اخذ شده بود، از شیر جمع آوری شده هر دامپروری 10 میلی لیتر شیر به عنوان نمونه اخذ و بلافاصله به آزمایشگاه میکروبیولوژی ارجاع داده شد. در آزمایشگاه نخست بار میکروبی شیر خام و سپس تعداد سلولهای سوماتیک تعیین گردید و به منظور تعیین باکتری اصلی بیماریزای موجود در بار میکروبی از محیط های اختصاصی استفاده شد. از آزمون مربع کای، آنالیز واریانس، آزمون T و ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی نتایج استفاده شد. میانگین شمارش کلی باکتری ها در شیر خام در دامپروری های سنتی، ن یمه صنعتی و صنعتی به ترتیب (6)7/75x10؛ (7)1/25x10؛ (6)5/08x10 و میانگین شمارش سلول ای سوماتیک در شیر خام در دامپروری های سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی به ترتیب (5)5/25x10؛ (5)5/13x10؛ (5)4/325x10 بود. نتایج نشان داد کلیسیلا و اشریشیاکلی به ترتیب از 42/5% و 19/21% موارد جداشد که اصلی ترین عوامل مولد افزایش بار میکروبی بودند. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، 1385، دوره 1، شماره 2، 14-7.

کلیدواژه ها

تعداد تام باکتری های شیرمخزن، تعداد سلول های سوماتیک شیرمخزن، اورام پستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.