اطمینان بیش از حد مدیران و ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و چهارمین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF07_237
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهراد معین نژاد

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان ، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان ، ایران

چکیده

آثار اطمینان بیش ازحد مدیران بر رویه های شرکت، شامل رویه های حسابداری، ازاین رو اهمیت دارد که می تواند به اتخاذ تصمیم های نادرست و سیاست های نامناسب سرمایه گذاری، تامین مالی یا حسابداری منجر شود و هزینه های سنگینی را بر شرکت تحمیل کند. مقاله حاضر تاثیر بیش اطمینانی مدیریتی بر ارزش شرکت را بررسی می کند. ارزش شرکت به عنوان یک متغیر وابسته با استفاده از Q توبین اندازه گیری می شود. متغیر بیش اطمینانی مدیریتی نیز به عنوان متغیر مستقل با بررسی مطالعات بر اساس دو روش اندازه گیری شده و تاثیر آن ها بر عملکرد 100 شرکت 600 سال - شرکت از 4 صنعت نوع 1: دارویی، نوع 2: فلزات اساسی، نوع 3: کاشی و سرامیک، نوع 4: خودرو و ساخت قطعات پذیرفته شده در بهابازار اوراق بهادار تهران در طول سال 1388 تا 1393 را به عنوان نمونه مورد مطالعه این پژوهش انتخاب و با استفاده از رگرسیونتجزیه وتحلیل می کنیم. نتایج نشان داد که بیش اطمینانی مدیریتی بر اساس هر دو روش دارای رابطه معنی داری با ارزش شرکت های انتخاب شده از 4 نوع صنعت مختلف است. بیش اطمینانی مدیریتی بر اساس هر دو روش دارای تاثیر معنی داری بر ارزش شرکت های صنعت دارویی نیست. بیش اطمینانی مدیریتی بر اساس هر دو روش دارای تاثیر معنی داری بر ارزش شرکت های صنعت فلزات است. بیش اطمینانی مدیریتی بر اساس روش دارای تاثیر معنی داری بر ارزش شرکت ها ی صنعت کاشی و سرامیک است اما دارای تاثیر معناداری بر اساس روش 2 در شرکتهای صنعت کاشی و سرامیک نیست. بیش اطمینانی مدیریتی بر اساس هر دو روش دارای تاثیر معنی داری بر ارزش شرکت های صنعت خودرو سازی وقطعات است.

کلیدواژه ها

بیش اطمینانی مدیریتی،ارزش شرکت، سود هرسهم، مخارج سرمایه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.