روندیابی پارامترهای کیفیت شیمیایی آب، مطالعه موردی ایستگاه دژگان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی،محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ02_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین عسکری نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه هرمزگان

عاطفه جعفرپور

کارشناس ارشد آبخیزداری

سعید پورزمان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گرگان

سیدمصطفی هاشمی

استادیار جغرافیای سیاسی دانشگاه امام حسین

چکیده

آبهای سطحی به ویژه رودخانه ها از مهمترین منابع تامین آب، جهت مصارف شرب و کشاورزی می باشند. هدفاز این بررسی، ارزیابی کیفیت و کمیت آب این رودخانه ها و روند تغییرات پارامترهای کیفی و کمی آب این رودخانهتوسط روش های گرافیکی از قبیل نمودارهای ویلکوکس، شولر و پایپر است. از این نمودارها جهت پایش کیفیت آب وارزیابی دادههای به دست آمده در بازه های زمانی مختلف و در ایستگاه های هیدرومتری متفاوت استفاده گردید. تحقیقفوق با هدف بررسی تحلیل روند کمیت و کیفیت آبهای سطحی در حوزه آبخیز کل- مهران درحوزه آبخیز بزرگ خلیجفارس و دریای عمان است. براین اساس با استفاده از روشهای آمار ناپارامتری (آزمون تحلیل روند من- کندال) مقادیردبی و آنیون ها و کاتیون ها مورد بررسی قرار گرفت و درنهایت کیفیت آب ازنظر شرب، صنعت و کشاورزی با استفاده ازدیاگرام شولر و ویلکوکس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد، مقادیر دبی در ایستگاه دژگان بطور کلی دارایروند کاهشی است که بیشترین روند کاهش مربوط به مرداد ماه است. از طرفی در بررسی روند باران در همین مناطق،باران نیز دارای روند کاهشی است و با تغییرات دبی همسو است. همچنین نتایج بررسی کیفیت آب نشان میدهد، روندپارامترهای کیفی در رودخانه مورد مطالعه رو به کاهش بوده و کلیه آنیون ها و کاتیون ها رو به افزایش هستند. دربررسیکیفیت آب ازنظر شرب، رودخانه فوق دارای وضعیت قابل قبول بوده، از نظر مصرف آب در بخش کشاورزی با استفاده ازدیاگرام ویلکوکس دارای کلاس C4-S4 بوده و مناسب است. اما از نظر کیفیت آب در بخش صنعت بدلیل بالابودن سختیآب، فاقد کیفیت و نامناسب است.

کلیدواژه ها

کیفیت آب، آزمون من- کندال، دیاگرام ویلکوکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.