بررسی مشارکت زنان روستایی در راستای توسعه کشاورزی پایدار (مطالعه موردی روستاهای بناب و نیماور استان زنجان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی،محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ02_328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر نعیمی

استادیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی دانشگاه زنجان

ساناز معبودی

دانشجوی ترویج وآموزش کشاورزی دانشگاه زنجان

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی مشارکت زنان روستایی در راستای توسعه کشاورزی پایدار انجام شد.این تحقیق توصیفی ا همبستگی است که با استفاده از روش پیماش انجام شد. جامعه آماری تحقیقزنان روستاهای بناب و نیماور شهرستان زنجان تشکیل دادند (N=400) که با استفاده از جدول کرجسیو مورگان حجم نمونه 118 نفر برآورد شد (n=118). افراد نمونه با استفاده از روش نمونه گیریطبقه ای تناسبی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار تحقیق پرسشنامه بود که روایی ظاهری و محتوایی آنبا استفاده از نظرات جمعی از متخصصان ترویج و توسعه روستایی مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت. مقدار پایایی ابزار تحقیق پس از انجام آزمون مقدماتی برای قسمتهای مختلف پرسشنامه بین 0/73 و 0/86محاسبه شد. نتایج آمار توصیفی نشان داد که میزان مشارکت زنان روستایی در فعالیتهای کشاورزیو غیر کشاورزی پایین تر از سطح متوسط به ترتیب 1/95 و 2/33 بدست آمد. میزان استفاده زنان روستایی از منابع اطلاعاتی نیز پایین تر از سطح متوسط (2/76) محاسبه شد. نتایج تحلیل همبستگینشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری در سطح خطای پنج درصد بین میزان استفاده زنان روستاییاز منابع اطلاعاتی و مشارکت در فعالیتهای کشاورزی وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیونی به روش گامبه گام نشان داد که متغیر استفاده از زنان روستایی از منابع اطلاعاتی توانست 20 درصد از تغییراتمشارکت زنان در فعالیت های کشاورزی را تبیین نماید.

کلیدواژه ها

زنان روستایی، مشارکت، منابع اطلاعاتی، فعالیت های کشاورزی و غیرکشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.