بررسی تنوع ژنتیکی برخی ارقام نارنگی با استفاده ار مارکرهای ISSR

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی،محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ02_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم امیرافضلی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی در محصولات باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

فاطمه حسن زاده داورانی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، گروه بیماری شناسی گیاهی، رفسنجان، ایران

چکیده

نشانگرهای ریزماهواره در بررسی تکامل نژادی و تهیه نقشه های ژنی و لینکاژی نقش موثری دارند. در این تحقیق به منظور بررسیتنوع ژنتیکی ارقام نارنگی شهرستان جیرفت، تعداد 14 رقم نارنگی از مرکز تحقیقات کشاورزی این شهر دریافت شد. تنوع ژنتیکیژنوتیپ های نارنگی مورد مطالعه با استفاده از نشانگر DNA بین توالی های تکراری ساده (ISSR) ارزیابی گردید . استخراج DNA ازبرگ های تازه تمام ارقام انجام و سپس از دو آغازگر 827 و FM931 جهت انجام PCR استفاده شد. محصولات PCR پس ازالکتروفورز در ژل آگارز یک درصد با دستگاه مستند ساز عکس برداری شد. نتایج پس از کد گذاری با ماتریس 0 و 1 در نرم افزارNTSYSpc :VERSION.2.1 و نرم افزار PopGen آنالیز شدند. نتایج این تحقیق در سطح ژنتیکی 75 درصد با 15 عدد مکانچندشکل 83/33 درصد پلی مورفیسم نشان داد. تجزیه خوشه ای بر اساس نشانگر ISSR ارقام را به 3 گروه مجزا تقسیم کرد گروهاول شامل فرچاید، مینولا، وکیوا، لسی، محلی، گروه دوم شامل اورلاندو تانجلو، دانسی، کلمانتین، کارا، هانی و اوسیولا و گروه سومشامل رقم بتانگانس بود. با بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های نارنگی با استفاده از نشانگر ISSR ضمن مشخص شدن وضعیت ژنتیکیآنها مشاهده شد که ژنوتیپ های متفاوت در گروه های جداگانه دسته بندی شده و همچنین ژنوتیپ های یک منطقه به گروه هایمختلفی راه یافتند.

کلیدواژه ها

نارنگی، تنوع ژنتیکی، مارکر های ISSR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.