بررسی ترکیب کاتیونی عصاره گل اشباع خاک های شور و سدیمی دشت زرناس اردبیل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی،محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ02_310
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ربابه ناصحی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم خاک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

اسماعیل گلی کلانپا

استادیار علوم خاک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

علی اشرف سلطانی طولارود

دانشیار علوم خاک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

شوری و قلیایی بودن خاک یکی از مشکلات عمده در مناطق خشک و نیمه خشک است که بارندگی در آنها کمتر از تبخیرو تعرقاست.این ویژگی خاک با نمکهای معدنی محلول در خاک (کاتیون ها و آنیون ها) در ارتباط است، کاتیون های موثر در شوری سدیم،پتاسیم، کلسیم و منیزیم میباشد که هر یک از آنها اثرات متفاوتی درخاک دارند. لذا هدف تحقیق بررسی ترکیب کاتیونی در جهتبرآورد میزان و نوع شوری و همچنین وضعیت سدیمی بودن، خاک های دشت زرناس اردبیل، می باشد. بدین منظور تعداد 45 نمونهخاکی از دشت زرناس اردبیل جمع آوری و میزان SP, EC, pH، سدیم، کلسیم و منیزیم و پتاسیم اندازه گیری شد. نتایج نشان دادکه سدیم به طور میانگین 89 درصد از غلظت کاتیون های محلول را به خود اختصاص داده است. پس از سدیم، کلسیم و منیزیمغالب بوده و میزان پتاسیم از همه کاتیون های مورد بررسی کمتر بود. محاسبه نسبت منیزیم به کلسیم نشان میدهد که میانگین ایننسبت 1/02 بوده و در برخی از نمونه بسیار بالا بوده که به همراه سدیم میتواند تاثیر منفی بر بسیاری از خصوصیات خاک بگذارد.

کلیدواژه ها

سدیمی بودن، شوری، نسبت منیزیم به کلسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.