بررسی تاثیرغلظت های مختلف پرسیدین بر ماندگاری هویچ

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی،محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ02_308
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 322
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ناظوری

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

چکیده

سبزیجات یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی هستند. این محصولات در مزرعه ممکن است با فضولات حیوانی و یا جریانفاضالب ها آغشته شوند و یا به دلیل عدم مراقبت های بهداشتی پس از برداشت و در حین انتقال به بازار مصرف دچار انواع فساد وآلودگی شوند. از جمله سبزیجات حساس و فاسد شدنی هویج می باشد که معمولادوره نگهداری کوتاهی دارد. در این تحقیق اثراتسه غلظت پرسیدین (1000ppm, 500ppm, 200ppm و آب مقطر) و دوره انبارمانی (روز صفر، 10 و 20) بر ماندگاری هویجرقم دانورز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از تاثیر قابل توجه این ماده بر انبارمانی و حفظ ویژگیهای کمی و کیفی هویج داشت.تیمار500ppm و 1000ppm پرسیدین کمترن پوسیدگی را در روز پایان انبارداری نسبت به تیمار شاهد نشان داد. با افزایشدوره انبارمانی مقدار Ph افزایش و تفاوت معنی داری بین روز صفر و دهم و همچنین بین تیمارها مشاهده نشد. از نظر مقدار قندتیمار شاهد هیچ اختلافی بین دوره انباری نداشت ولی هر سه تیمار پرسیدین بیشترین قند را در روز دهم و بیستم و کمترین آن درروز صفر انبارمانی ثبت کردند. در مجموع می توان نتیجه گرفت تیمار 500ppm پرسیدین از طریق کاهش پوسیدگی قادر به حفظویژگی های کمی و کیفی محصول هویج تا بیست روز می گردد.

کلیدواژه ها

افزایش عمر انبارمانی، ویژگی های کمی و کیفی، کاهش پوسیدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.