شناسایی گونه های Fusarium موجود در پسته کاری های استان یزد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی،محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ02_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 426
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده دهقانپورفراشاه

مربی گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور

امیرعباس مینایی فر

استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور

چکیده

فوزاریوم در کنار آسپرژیلوس و پنیسیلیوم به عنوان یکی از سه جنس اصلی از قارچ های مولد میکوتوکسین درمحصولات غذایی و به ویژه در محصول پسته محسوب می شود، از آنجا که پسته یکی از محصولات مهم اقتصادیکشور است و در طی مراحل مختلف داشت و برداشت توسط این گروه از قارچ ها آلوده می شود از اینرو شناسایی گونههای فوزاریوم مولد میکوتوکسین حایز اهمیت می باشد. در این پژوهش از میوه های روی درختان پسته و نخاله هایریخته شده در باغ های شهرستان های یزد، مهریز، بافق، خاتم، اردکان، میبد، صدوق، تفت، ابرکوه و طبس نمونهبرداری شدند و بر اساس خصوصیات مورفولوژی مورد شناسایی قرار گرفتند و در نهایت هشت گونه فوزاریوم شاملگونه های F. armeniacum ، F. chlamydosporum ، F. circinatum ، F. lateritium ، F. oxysporum ، F. polyphialidicum ، F. pseudocircinatum ، F. sterilihyphosum در باغ های پسته استان یزد شناسایی شد.

کلیدواژه ها

پسته، فوزاریوم، یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.