ارزیابی تاثیر پیش تیمار بذر بر روی شاخص های جوانه زنی، هدایت الکتریکی و روند مصرف ذخایر بذر گندم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی،محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

توران رحیمی چشمه

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، دانشگاه ارومیه

سجاد باتمانی

اساتید گروه زراعت، دانشگاه ارومیه

مهدی تاج بخش

مهدی قیاسی

اساتید گروه زراعت، دانشگاه ارومیه

چکیده

به منظور مطالعه تاثیر پیش تیمار در فرایند جوانه زنی و شاخص های رشد و روند مصرف ذخایر بذر گندم آزمایشی درقالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار به مرحله اجرا درآمد. تیمارهای مورد بررسی شامل هیدروپرایمینگ، هاردنینگ،پیش تیماری اسمزی با NaCl و بذور بدون پرایم به عنوان شاهد بودند. نتایج نشان داد که پیش تیمار سبب ایجاد اختلافمعنی داری در صفات درصد جوانه زنی، طول ریشه، طول ساقه، طول گیاهچه، وزن تر، وزن خشک و بنیه گندم نشد. اما درشاخص های جوانه زنی مانند ضریب سرعت جوانه زنی و متوسط زمان جوانه زنی اختلاف معنی دار ایجاد کرد. اسموپرایمینگسبب افزایش 7 درصدی میزان جوانه زنی (GR) و کاهش 15 درصدی متوسط زمان جوانه زنی، و افزایش 18 درصدیضریب سرعت جوانه زنی در مقایسه با شاهد شد. نتایج نشان داد که هاردنینگ و هیدروپرایمینگ به ترتیب سبب کاهش121 و 47 درصدی هدایت الکتریکی شدند، درحالیکه اسموپرایمینگ 24 درصد هدایت الکتریکی را در مقایسه با شاهدافزایش داد. نتایج نشان داد که اسموپرایمینگ در ابتدای جوانه زنی منجر به افزایش 11 درصدی و در انتهای آزمایش منجربه افزایش 9 درصدی مصرف ذخایر بذر در مقایسه با شاهد شد. در این بررسی مشاهده شد که اسموپرایمینگ بیشترینتاثیر را نسبت به سایر تیمارها در بهبود شاخص های جوانه زنی و هدایت الکتریکی و مصرف ذخایر بذر گندم داشت.

کلیدواژه ها

پیش تیمار، هدایت الکتریکی شاخص های جوانه زنی، گندم، مصرف ذخایر بذر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.