سال انتشار: 1388
محل انتشار: نخستین همایش ملی توسعه پایدار روستایی
کد COI مقاله: FNSSRD01_013
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,171
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ضرورت بازنگری جایگاه قنات در پروژه های عمران روستایی ایران
چکیده مقاله:
آب از دیرباز مهمترین عامل عمران و توسعه در جهان بوده است. کمبود آب، خشکسالیهای پی در پی ، برداشت بی رویه منابع آب، عدم تغذیه سفره های آب سطحی و زیر زمینی ، رعایت نشدن اصول مربوط به نگهداری و حفاظت منابع آب، مانع عمران و توسعه می باشند. عمران، آبادی، جمعیت پذیری، معیشت، یارگیری در بخش عمده ای از روستاهای مناطق نیمه خشک و خشک ایران در گروه صیانت از قنات می باشد. این تحقیق با روش اسنادی انجام گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی جایگاه قنات در توسعه و عمران روستایی بوده است. قنات می باشد. این تحقیق با روش اسنادی انجام گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی جایگاه قنات در توسعه و عمران روستایی بوده است. قنات کارکردهای گوناگون اقتصادی، اجتماعی – فرهنگی ، زیست محیطی و حتی مدیریتی در عرصه توسعه پایدار روستایی ایفا می کند. از این رو با توجه به خشکسالیهای اخیر و افزایش نیاز به آب به دلایل گوناگون و نقشی که قناتها در این راستا ایفا می کنند، برنامه ریزی درست و مدیریت همه جانبه قناتها لازم به نظر می رسد.شایسته است مجموعه ای از تدابیر فنی، اداری ، قانونی و آموزشی با هدف برقراری، تعادل در عرضه و تقاضای آب و بهره برداری بیشتر و بهتر از منابع آب قناتها در نواحی خشک و نیمه خشک کشور صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
قنات ، عمران روستايي، توسعه ، توسعه پايدار
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/63719/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سبحانیان نژاد، لاله و حیاتی، داریوش،1388،ضرورت بازنگری جایگاه قنات در پروژه های عمران روستایی ایران،نخستین همایش ملی توسعه پایدار روستایی،کرمانشاه،،،https://civilica.com/doc/63719
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1388، سبحانیان نژاد، لاله؛ داریوش حیاتی)
برای بار دوم به بعد: (1388، سبحانیان نژاد؛ حیاتی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
- ضرورت بازنگری جایگاه قنات بعنوان الگوی پایدار مدیریت منابع آب زیرزمینی(1390)
- بررسی روند تغییرات کیفی چاه و قنات و اثرات زیست محیطی آن در دشت بهاباد- استان یزد(1390)
- تأثیر قنات در دستیابی به اهداف توسعه پایدار روستایی(1391)
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 3 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- اقتصاد مقاومتی از دیدگاه قرآن و حدیث
- طراحی در جهت ایمنی ساخت
- اثر رعایت ایمنی کارگاه های ساختمانی بر کاهش هزینه های مستقیم و غیر مستقیم
- نقش عوامل مدیریتی و ساختاری در نهادینه کردن فرهنگ ایمنی
- طراحی و فرآیند پیاده سازی و اجرای مدیریت ایمنی در پروژههای عمرانی و ساختمانی با تأکید برروش های شناسایی زودهنگام حوادث بالقوه بر اساس OHSAS
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- بررسی تنوع ژنتیكی برخی گونه های زعفران ایران با استفاده ازخصوصیات کروموزومی
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.