شناسایی و تعیین درجه تازگی اناردانه با استفاده از سامانه تصویر برداری حرارتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-12-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا گلزاریان

استادیار، مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

علی محمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمدحسین عباسپورفرد

دانشیار، مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

شناسایی و جداسازی محصولات کشاورزی تازه و سالم از محصولات مانده و آسیب دیده موجب کاهش تلفات و ضایعات ناشی از گسترش بیمارینمونه های ناسالم می شود. هدف از این مقاله بررسی کیفیت ماندگاری انار دانه طی دوره نگهداری 15 روزه با استفاده از سامانه تصویربرداری حرارتیمی باشد. برای دریافت تصاویر حرارتی، انار دانه ها با استفاده از روش گرمانگاری فعال در معرض منبع سرد با دمای 2˚C- به مدت 60 ثانیه قرار گرفتند. بمنظور استخراج مقادیر دمایی دو روش بخش بندی بر مبنای آستانه یابی تصاویر حرارتی و ترکیب تصاویر رنگی و حرارتی به روش ثبت تصویر استفاده شد. از ویژگی های دمایی مستخرج برای ارزیابی و طبقه بندی انار دانه های چهار دوره نگهداری در سه بازه ی زمانی 60 ثانیه ای از تصویربرداری (مجموعا 180 ثانیه تصویربرداری حرارتی) از روش آنالیز تفکیک خطی استفاده شد. میانگین دقت طبقه بندی اناردانه ها در سه بازه ی زمانی 60 ثانیه ی اول، دوم و سوم از تصویربرداری حرارتی 62/1%، 72% و 79/8% بدست آمد. برای طبقه بندی دوره ها نیز در سه بازه ی زمانی 60 ثانیه بهترین دقت طبقه بندی در 60 ثانیه ی سوم که برای روز اول 98/7%، روز پنجم 69/23%، روز دهم 65/38% بدست آمد. نتایج بدستآمده تایید می کند که تصویربرداری حرارتی می تواند به عنوان یک روش غیر مخرب برای شناسایی درجه تازه بودن انار دانه در زمان ها ی متفاوتنگهداری مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اناردانه، تصویربرداری حرارتی، درجه ی تازگی، عمر ماندگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.