تاثیر سازگارکننده های مالییک انیدرید پلی اتیلن و پلی اتیلن گلیکول بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی کامپوزیت کاه گندم/پلی اتیلن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-12-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 452
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان حاجی باقرنایینی

دانش آموخته گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

بهجت تاج الدین

استادیار ، گروه صنایع غذایی و مسایل پس از برداشت (مهندسی بسته بندی )، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی،کرج

غلامحسن اسدی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

بابک غیاثی طرزی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

در این پژوهش، تاثیر دو سازگارکننده مالییک انیدرید پلی اتیلن (MAPE) و پلی اتیلن گلیکول (PEG) بر ویژگی های مکانیکی (خمشی وکششی) و فیزیکی (زیست تخریب پذیری و جذب آب) کامپوزیت طبیعی ساخته شده از 50 درصد پلی اتیلن با دانسیته پایین و 40 درصد آرد کاه گندم موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تاثیر نوع سازگارکننده بر ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی معنیدار است (P< 0/05). با توجه به یافته ها مشاهده شد که میزان تخریب پذیری و جذب آب نمونه های بدون سازگارکننده به ترتیب به میزان 7/8 درصد و 16 درصد از تمامی نمونه ها و میزان تخریب پذیری و جذب اب نمونه های حاوی PEG به ترتیب به میزان 13/1 درصد از انواع دارای MAPE بیشتر بود، لذا هنگامیکه زیست تخریب پذیری زیاد مدنظر باشد، نمونه های حاوی PEG و هنگامی که مقاومت به جذب آب مدنظر است، نمونه های حاوی MAPE مناسب هستند. همچنین نتایج آزمونهای مکانیکی نشان میدهد که نمونه حاوی سازگارکننده MAPE بالاترین میزان استحکام خمشی و کششی به ترتیب 41/26 مگاپاسکال 365/5 مگاپاسکال را نسبت به سایر نمونه ها داشت.

کلیدواژه ها

جذب آب، زیست تخریبپذیری، سازگارکننده، کامپوزیت طبیعی، ویژگیهای مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.