ارزیابی برخی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی تهیه شده از کربوکسی متیل سلولز و کتیرا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-12-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه طبری کوچکسرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل، ایران

مسعود رضایی

استاد، گروه فرآینده غذاهای دریایی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران.

پیمان آریایی

استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل، ایران

مهدی عبدالهی

دانشجوی دکتری، گروه فرآینده غذاهای دریایی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران.

چکیده

در تحقیق حاضر بمنظور بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم های زیست تخریب پذیر خوراکی ترکیب کردن دو پلیمر کربوکسی متیل سلولز(CMC) و کتیرا مورد مطالعه قرار گرفت. کربوکسی متیل سلولز و کتیرا با نسبت های 25:75، 50:50 و 75:25 با یکدیگر ترکیب شده و میزان نفوذپذیری به بخار آب، درصد حلالیت، خواص مکانیکی و ریزساختار آنها ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که در میان سه نسبت مرکب دو پلیمر، میزان استحکام کششی در نسبت 50:50 نسبت به دو ترکیب دیگر بیشتر بود طوری که مقدار آن در نسبت های 50:50، 25:75 و 75:25 به ترتیب 44/59، 32/82 و 26/59 مگاپاسکال بوده است. نفوذپذیری به بخار آب در ترکیب 50:50 و 75:25 نسبت به ترکیب 25:75 از شرایط بهتری برخوردار بود. ویژگی حلالیت در آب در سه فیلم ترکیبی تفاوتی با یکدیگر نداشتند ولیکن دارای کیفیت بهتری نسبت به فیلم خالص CMC بودند طوری که مقدار 52 الی 58 درصد نسبت به فیلم ناخالص CMC کاهش معنی داری را در میزان حلالیت به نمایش گذاشتند. همچنین، ترکیب کردن دو پلیمر در نسبت های مختلف توانست از میزان حساسیت فیلم ها نسبت به رطوبت بکاهد. بطورکلی، از نتایج این تحقیق دریافت میشود که ترکیب کردن دو پلیمر میتواند برخی ویژگی های فیزیکی- مکانیکی فیلم خوراکی تهیه شده از کربوکسی متیل سلولز- کتیرا را بهبود بخشد.

کلیدواژه ها

فیلم خوراکی، کربوکسی متیل سلولز، کتیرا، خواص فیزیکی، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.