ارزیابی نشت آب زیرزمینی به تونل چغاخور به روش SGR

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در سیستم های مهندسی انرژی، آب و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: SDEWE02_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آناهیتا زاهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن پردیس بندرعباس، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

همایون کتیبه

استادیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حمیدرضا رمضی

دانشیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مهدی عباسی

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی، موسسه مهندسین مشاور ایمن سازان

میثم یزدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن پردیس بندرعباس، دانشگاه امیرکبیر

چکیده

در این مقاله به ارزیابی نشت آب زیرزمینی به تونل انتقال آب سبزکوه- چغاخور پرداخته شده است. این تونل با یک راستای شمالی جنوبی در استان چهارمحال بختیاری، جنوب شهرستان شهرکرد واقع است. که 75 میلیون مترمکعب آب را از رودخانه سبز کوه به حوضه چغاخور انتقال می دهد. پیش بینیمیزان آب نفوذی به تونل یکی از اساسی ترین مسایل در حفر تونل است چراکه مخاطرات ناشی از آب می تواند مشکلات زیادی برای پیشرفت پروسه حفاریایجاد کند و در مواردی حتی به توقف پروژه منجر شود. بنابراین پیش بینی دقیق نرخ آب نفوذی به تونل می تواند دور نمایی از مشکلات پیشرو را جهتآمادگی برای مرتفع ساختن آن ها به کارشناسان بدهد. در این مقاله برای تخمین میزان نفوذ آب به تونل انتقال آب سبز کوه- چغاخور از روش های تحلیلی گودمن، فریز و چری، لی، کارلسرود، التانی -1، التانی -2 و روش تجربی هیوور استفاده شد؛ نتایج آن با روش های جدیدی مانند SGR در رده بندیساختگاه تونل، مقایسه شده است. نتایج حاصل از روش های تحلیلی و روش تجربی هیوور بهم نزدیک است و بگونه ای که میزان نشت کل آب به تونل با استفاده از این روش ها به ترتیب برابر 0/19 و 0/16 مترمکعب بر ثانیه برآورد شده است. بر طبق روش SGR بخش های مختلف ساختگاه تونل در رده بی خطر کم خطر و خطرناک قرار دارد؛ البته نیمی از ساختگاه تونل عدد SGR آن در رنج 0 الی 300 بدست آمده که در رده بی خطر (I) و کم خطر (II) قرار گرفته است و میزان نشتی برابر 0/1-0/04 لیتر بر ثانیه بر متر طول تونل تخمین زده شد. مقایسه روند بین نفوذ آب زیرزمینی به تونل انتقال آب سبز کوه - چغاخور به کمک روش تحلیلی و SGR ؛ صحت محاسبات در روش تحلیلی و رده بندی ساختگاه تونل از نقطه نظر خطر نشت آب زیرزمینی به تونل را تایید می کند. بیشترین نفوذ آب با استفاده از روش های تحلیلی در بخش ابتدایی تونل یعنی قسمت چغاخور می باشد که روش SGR هم این قسمت را به عنوان خطر بالا و بحرانی ذکر کرده است و میزان نشتی بیشتراز 0/28 لیتر بر ثانیه بر متر طول تونل تخمین می زند و مابقی قسمت تونل همان گونه که مقدار نفوذ آب در آن پایین می باشد مقدار SGR آن هم پایین تر از این بخش می باشد و SGR آن را بی خطر و کم خطر، همچنین تا حدودی خطرناک در بعضی قسمت ها تخمین زده است که بخش اعظم تونل در این قسمت قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

روش های تحلیلی، روش تجربی هیوور، نشت آب، SGR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.