استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی درمکان یابی مراکز آموزشی نمونه های موردی: دانشگاه آزاداسلامی واحد بندرانزلی دانشکده شهید خدادادی بندرانزلی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 413

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FETCONF01_136

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

دستیابی به قلههای دانش و فرهنگ و درخشش هرچه بیشتر کشور درزمینه های علمی ریشه در آموزشوپرورش دارد وتامین فضاهای آموزشی مناسب و کارآمد و هماهنگ با نظام آموزشی کشور از مهمترین مسایل دستیابی به این امر مهم است. آموزش و یادگیری بخش مهمی از زندگی هر انسان است.همه انسانها در طول زندگانی خود تحت تعلیم و آموزش قرار میگیرند این امر در مقاطع مختلف تحصیلی و در فضاها و مکانهای گوناگون صورت میگیرد.بدیهی است ویژگیهای معماری واحدهای آموزشی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر موفقیت نظام آموزشی و پرورشی است. تعیین و توزیع بهینه مراکز خدماتی مسیله ای است که اغلب اوقات برنامه ریزان با آن سروکاردارند.توزیع متعادل این فضاها مستلزم تعیین مکان مناسب و تسهیلات به گونه ای است که همه اقشار جامعه بهصورت متعادل به آنها دسترسی پیدا کنند. از میان این کاربریها در مکانیابی فضاهای آموزشی به دلیل اهمیت با مجاورت کاربریهای متجانس وعدم مجاورت با کاربریهای نامتجانس بایستی به آنها دقت زیادی شود و همچنین دقت به شرایط محیطی و فیزیکی قابلتحمل مانند آسایش ، کار آیی، سلامتی و ایمنی ضرورت دارد. وقتی صحبت از دانشگاه و محیط دانشگاهی میشود،این تصور در ذهن ما ایجاد میگردد که دانشگاه جایی برای درس خواندن و کسب دانش است.و برای این منظور دارای محیطی علمی و فرهنگی میباشد.این محیط دارای تعداد کثیری دانشجوست که ممکن است اجتماعی بیش از یک شهر داشته باشند و باوجوداین افراد است که دانشگاه معنی پیدا میکند.برای ایجاد فضای دانشگاهی مناسب موارد کثیری هست که باید به آنها توجه شود. در این مقاله با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و با بهرهگیری از دادههای مکانی به انتخاب بهترین مکان برای دانشگاه آزاد بندرانزلی و دانشکده شهید خدادادی بندرانزلی پرداخت هشده است. با استفاده از روش حداقل فاصله ازشاخص های موردنظر (تجاری.آموزشی.مسکونی.نظامی.راههای اصلی.کوه ها و صخره ها.گورستانها و غیره) و محدوده و حریم بندرانزلی را بر اساس میزان و درجه ارزش برای ایجاد فضای دانشگاهی نشان دادهایم و آنها را با کاربری اراضی موجود تظبیق داده و درنهایت موارد ضروری جهت ایجاد فضای مناسب آموزشی را پیشنهاد داده ایم.

نویسندگان

اکرم پوررضا

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشگاه آزاد واحد رشت

منوچهر نصیری مقدم

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشاء

احمد پوررضا

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد واحد بندر انزلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بحرینی.حسین (1377) فرایند طراحی شهری، انتشارات دانشگاه تهران، تهران . ...
  • سپهری، محمد مهدی و دیگران (1380) مکان یابی فضاهای جدید ...
  • فرج زاده اصل، منوچهر (1384) سیستم اطلاعات جغرافیایی و کاربرد ...
  • صادقی، میرمحمد و غیور، فتح ..(1381) سامانه اطلاعات جغرافیایی برای ...
  • طویلی، عزیز (1370) تاریخ انزلی، جلد اول . ...
  • سایت باشگاه مهندسین...(د انشگا 5 مجازی). ...
  • بنتلی و همکاران، مترجم دکتر بهزادفر، محیط های پاسخده. Usign ...
  • نمایش کامل مراجع