نقش طرح آموزش خانواده معاونت فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره)، بر توانمندسازی فکری و فرهنگی خانواده های تحت حمایت استان البرز

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,127

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMEH01_685

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

کمیته امداد امام خمینی (ره) در اهداف فرهنگی خود به منظور زدودن فقر فرهنگی از خانواده اهی تحت حمایت و کاهش آثار فرهنگی فقر در جامعه مورد حمایت سالهاست آموزش مهارت های زندگی برای سالم سازی خانواده ها را با اجرای طرح آموزش خانواده جزء برنامه های مهم فرهنگی خود قرار داده که پس از اقدام به سواد آموزی خانواده ها نسبت به آموزشهای فرهنگی، اعتقادی، اخلاقی، احکام، بهداشت و بهداشت روان، به سالم سازی خانواه ها کمک می نماید. پژوهش حاضر براساس این فرضیه اصلی که طرح آموزش خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) تاثیر بسزایی در توانمندسازی فکری، فرهنگی و معنوی خانواده ها داشته، انجام شده است. به همین منظور روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی، از لحاظ میزان و درجه کنترل، میدانی و از لحاظ نحوه جمع آوری اطلاعات نیز از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه خانوارهای تحت حمایت عضو طرح نظام جامع آموزشی تربیتی خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز بود که شامل 822 خانواده می شدند و جهت مشخص نمودن حجم نمونه از روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب و تصادفی استفاده شد که در نهایت 120 نفر از خانواده ها شناسایی شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در تحقیق حاضر مصاحبه و پرسشنامه بود. در نهایت پرسشنامه ای از نوع طیف لیکرت تهیه شد که دارای 30 سوال بود و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (فراوانی، درصد فراوانی، ضریب و جداول توزیع فراوانی) و آزمون تی بوسیله نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتیجه بدست آمده از تحقیق نشان دهنده تاثیر گذاری بالای طرح نظام جامع آموزشی و تربیتی خانواده اجرا شده در کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز بر توانمندسازی و ارتقاء سطح آگاهی ها و توانایی های سرپرست و سایر اعضاء خانواده های تحت حمایت است و در ترتیب تاثیرگاری ابعاد آموزشی دینی (بالا)، رفتاری (بالا)، تحصیلی (متوسط)، اقتصادی (متوسط)، فرهنگی (متوسط) و در آخر بهداشتی (پایین)، ارزیابی گردید. نتایج حاصله از فرضیات فرعی تحقیق نیز نشان می دهد که آموزش های انجام شده در بعد دینی طرح تاثیر بالایی در توانمندسازی و افزایش نگرش دینی و اعتقادی خانواده ها داشته و این بعد آموزشی جهت دهنده سایر ابعاد است.

کلیدواژه ها:

کمیته امداد امام خمینی (ره) ، آموزش خانواده ، ابعاد فرهنگی و آموزشی ، بهداشت روان ، مدل برنامه ریزی پویا

نویسندگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدی، شهرام.(19 0).بررسی میزان تاثیر آموزش خانواده بر تغییر رفتار ...
  • بنیانیان، ح.(0026).فرهنگ توسعه:خط مشی گذاری برای تقویت فرهنگ توسعه درایران ...
  • صالحی امیری، سیدرضا. (0022).انسجام ملی وتنوع فرهنگی.تهران: انتشارات مجمع تشخیص ...
  • Eco _ ics and H _ _ ities 17 Nay, ...
  • Anderson E, Hoeberigs R, Mackinnon L _ Thwaites T _ ...
  • Beeker, joan _ 1999 _ partnerships with families promot TRIO ...
  • Rogers, C. (1951). C lient-centered Therapy: Its current practice, implications ...
  • Unesco. (2010a). Citizenship education for the 21st century. Available from--http ...
  • Unesco. (201 0b).Teaching and learning for a sustainable future, curriculum ...
  • united Nation, 1984, Mc3, qwan, 1990 ...
  • نمایش کامل مراجع