طراحی و پیاده سازی نرم افزار آموزشی سلامت سالمندان توسط MMB

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 541

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

OUTLOOKECE01_015

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

آموزش یکی از مهم ترین ارکان هر نظام اجتماعی به شمار می رود. به تناسب گسترش مهارت های کار و زندگی در شرایط کنونی،نظام آموزش هر جامعه ای نیاز به ارتقاء کمی و کیفی دارد. اگر تا دیروز آموزش تنها از معلمان و مربیان سود می برد و کتاب بهعنوان اصلی ترین منبع اطلاعاتی در امر آموزش محسوب می شد، امروزه آموزش با ابزارها و محیط های جدید ارتباطی روبرو شده است. پیشرفت های اخیر در صنعت رایانه و اطلاع رسانی، ورود و ظهور شبکه های اطلاع رسانی محلی، منطقه ای و بین المللی وبویژه اینترنت، چندرسانه ها، فناوری های ارتباطی، ابزارها و روش های جدید را برای آموزش الکترونیکی پیش روی طراحان، برنامه ریزان، مدیران و مجریان برنامه های آموزشی قرار دادهاست. هم اکنون حدود 7 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند که این آمار در حال افزایش است. سازمان جهانی بهداشت سالمندی فعال را مطرح می کند؛ سالمندی که از نظر روحی، جسمی، اجتماعی و معنوی سالم باشد و از امنیت کامل، استقلال و مشارکت فعال در سطح جامعه و خانواده برخوردار باشد. هم اکنون با افزایش کمیت عمر، ضرورت کیفیت هم افزایش می یابد. بنابراین در این زمینه نیازمند آموزش های همگانی و برنامه های مناسب برای کیفیت زندگی سالمندان هستیم. آموزش در سطح جامعه، برای خانواده ها، مراقبین از سالمندان و خود سالمندان لازم است. از این رو، در این پروژه طراحی و پیاده سازی مجموعه ای از آموزش ها برای سالمندان در قالب یک نرم افزار انجام گرفته است. در این نرم افزار سعی بر آن شده که خود سالمندان، فرزندان و نزدیکان و یا مراقبانشان بتوانند تمامی مطالب و اصول مراقبتیلازم برای حفظ سلامتی سالمندان از نظر روحی- روانی و جسمانی را بیاموزند. این آموزش ها که از طریق متن، صدا، تصاویر گرافیکی و فیلم های آموزشی به مخاطبان داده می شوند شامل: تغذیه سالم برای تامین انرژی بدنی سالمندان، حرکات نرمش و ورزشی مفید برای قوای جسمانی افراد مسن، نکات مثبت اثربخش در سلامت روح و روان کهنسالان، شناخت بیماری های شایع در این دوران و ارایه راهکارهایی برای پیشگیری و درمان و در نهایت هشدارهای ایمنی برای مراقبت بیشتر در مقابل حوادث سالمندی است.

کلیدواژه ها:

سالمندی فعالActive elderly/کیفیت زندگیQuality of Life/سلامت کهنسالانElderly health/چندرسانه هاMultimedia display/آموزش الکترونیکیe-learning

نویسندگان

کوثر کرمی

گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه رازی، باغ ابریشم، ۶۷۱۴۹ ، کرمانشاه، ایران.

عبدالله چاله چاله

گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه رازی، باغ ابریشم، ۶۷۱۴۹ ، کرمانشاه، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زاهدی، شمس‌السادات، تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم‌ها، مبانی سیستم‌های ...
  • احدیان، محمد، محمدی، داوود، مباحث تخصصی در تکنولوژی آموزشی، تهران، ...
  • New MMBforums, Mediachance, 16 December 2015, _ _ تکمیل، حامد، ...
  • مجله پزشکی دکتر سلام، 1395، _ ...
  • بست مارتینی، الیزابت، تمرین برای سالمندان کم‌توان، ترجمه‌ی دانشمندی، دکتر ...
  • خدایی، دکتر غلامحسین، توکلی‌راد، دکتر محمود، صحافی، دکتر فرزانه، سالک، ...
  • حافظ، غاده، باگچی، کالیان، مراقبت‌های بهداشتی از سالمندان؛ کتابچه راهنما ...
  • یکتامرام، دکتر سیدعلی‌محمد، راهنمای سلامت سالمندان (50 سال به بالا)، ...
  • نمایش کامل مراجع