اثرمحلول پاشی نانواکسید آهن و روی بر بهبود عناصر غذایی و نسبت مولی اسید فیتیک ماش (.Vigna radiate L) و ارتباط آن با عملکرد بیولوژیکی و اقتصادی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 441
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MDCONF01_051
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر محلول پاشی نانوذرات آهن و روی بر عملکرد و بهبود جذب عناصر غذایی گیاه ماش (.Vigna radiate L) رقم گوهر آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی در منطقه لومار استان ایلام در سال 1395 انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار سطح نانو ذرات اکسید آهن (0، 5، 10 و 20 گرم در لیتر) و نانوذرات اکسید روی در سه سطح (0، 5 و 10 گرم در لیتر) بود. محلول پاشی در مرحله ساقه دهی صورت گرفت و مراقبت های لازم در طول دوران داشت به عمل آمد. نتایج تجزیه واریانس شان داد که اثر محلول پاشی نانو اکسید آهن و روی تاثیر معنی داری بر صفات ارتفاع بوته، وزن نیام، تعداد نیام در بوته، تعداد گره در ساقه اصلی، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، غلظت آهن و روی و نسبت مولی اسید فیتیک دانه داشت. بیشترین عملکرد زیستی (3588/18 کیلوگرم در هکتار) و اقتصادی حامد شد و به عنوان بهترین تیمار شناسایی شد. همچنین با افزای شمحلول پاشی نانواکسید روی از صفر به 10 گرم در لیتر، اسید فیتیک دانه به طور معنی داری از 18/7 به 4/3 نسبت مولی کاهش یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید امیدی
دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :