ردیابی نقطه توان ماکزیمم سیستم فتوولتاییک در شرایط سایه جزیی با مبدل باک بوست با استفاده از الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 819
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NEEREC09_025
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
در سال های اخیر به دلیل الایندگی نیروگاه ها با سوخت فسیلی و افزایش هزینه های تولید توسط ایننیروگاه ها، استفاده از انرژی ها با منابع تجدیدپذیر مانند انرژی باد و انرژی خورشیدی گسترش چشمگیری داشته است. سیستم های فتوولتاییک به عنوان یکی از پاک ترین و ارزان ترین سیستم های تولید برق، سهم عمده ای در این صنعت را به خود اختصاص داده است. یکی از مسایل مهم در استفاده از سیستم های فتوولتاییک، ردیابی نقطه حداکثر توان است. با توجه به تغییرات لحظه ای شدت آفتاب و دمای محیط، نیاز به روشی است که در سریع ترین سیکل کاری کانورتر DC/DC را تصحیح کند و سیستم را در نقطه حداکثر توان قرار دهد. در این مطالعه یک روش ساده و مقاوم جهت رادیابی نقطه حداکثر توان سیستم های فتوولتاییک ارایه شده است. در این روش، استفاده از الگوریتم بهینه سازی مورچگان جهت تعیین سیکل کاری کانورتر DC/DC و در نتیجه ردیابی نقطه حداکثر توان پیشنهاد شده است. الگوریتم بهینه سازی مورچگان یکی از پرکاربردترین الگوریتم های بهینه سازی اکتشافی است که توانایی بالایی در حل مسایل غیرخطی دارد و در عین حال از سرعت همگرایی بسیار خوبی برخوردار است. به منظور ارزیابی روش پیشنهادی از مدل یک نیروگاه خورشیدی تحت سایه جزیی استفاده شد و نتایج مطالعات عددی نشان داد که روش پیشنهادی عملکرد بسیار خوبی در ردیابی نقطه حداکثر توان در سیستم های فتوولتاییک تحت سایه جزیی دارد.
کلیدواژه ها:
ردیابی نقطه حداکثر توان ، سیستم های فتوولتاییک ، الگوریتم بهینه سازی مورچگان ، سیکل کاری ، کانورتر DC/DC
نویسندگان
محمدرضا نعیمی نظام آباد
دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول، ایران
محمود قنبری
دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :