ارزیابی پاسخ دینامیک غیر خطی سکوی دریایی شناور تطبیقی از نوع الوار لوله ای تحت اثر امواج ضربه ای زیر سطحی ناشی از انفجار زیر آب
محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,854
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICCE08_338
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1387
چکیده مقاله:
آنالیز انفجار زیر آب از جمله مسائل بسیار مهم، جدید و پیچیده و از مهمترین ملاحظات طراحی برای سازه های دریایی از جمله سکوها، می باشد. مقاومت و کنترل این سازه ها در برابر بارهای ضربه ای ناشی از انفجار، مکانیزم دقیق بارگذاری و بدست آوردن یک روش جامع برای پاسخ این سازه ها در برابر این نوع بارها، موضوع به روز مراکز پژوهشی بسیاری در جهان است و از اینرو مورد نظر این تحقیق نیز می باشد. در این تحقیق به گسترش یک روش برای ارزیابی پاسخ گذرا از یک سکوی دریایی شناور تطبیقی نسل جدید از نوع الوار لوله ای تحت تاثیر امواج ضربه ای زیر سطحی حاصل از شبیه سازی انفجار زیر آب برای نواحی دور از ماده منفجره پرداخته می شود. در این حالت برای مدل کردن سه بعدی سیال و سازه از روش المان محدود استفاده گردیده است. جهت حل مسائل پیچیده اندرکنش سیال - سازه از روش اندرکنش اویلری - لاکرانژی مبتنی بر سطح استفاده شده است. مدل سازی سه بعدی سازه و سیال پیرامون آن با استفاده از نرم افزار تجارتی آباکوس انجام شده است. آنالیز دینامیکی غیر خطی در حوزه زمان و به روش آنالیز دینامیکی غیر خطی صریح صورت گرفته است. همچنین با معرفی شدت ضربه، تاریخچه زمانی جابجایی، سرعت و شتاب نسبت به بار ضربه ای ناشی از انفجار، به روی یک نوع سکوی الوار لوله ای واقعی بدست آمده است. نتایج حاصل جهت مشخص کردن بیشترین تغییر شکل، پاسخ های قابل اطمینان و دقیق برای طراحی بهینه، طراحی کردن بدنه سکو، بالا بردن مقاومتش در برابر آسیب های ناشی از انفجار، کنترل این نوع از سازه ها، طراحی های جدید به روی این نوع از سکو جهت استقرار در آبهای دریای خزر در ایران و همچنین بهبود سازه های دریایی بسیار مفید و قابل استفاده برای صنعت دریایی کشور می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود بیگلرخانی
کارشناس ارشد عمران، شرکت ملی نفتکش ایران
جواد سلاجقه
استادیار بخش مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر، کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :