طراحی سنسور تشخیص و شناسایی آکریلو نیتریل بر مبنای نانوذرات فریت مس دوپه شده با کادمیم به دست آوردن حساسیت این نانوحسگر در حضور مقادیر متغیر حلال های صنعتی
محل انتشار: همایش ملی مهندسی برق مجلسی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 465
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEEM01_160
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
نانو ذرات فریت مس دوپه شده با کادمیم به عنوان حسگر گاز از طریق تکنیک هم رسوبی تولید شده است. اندازه ذرات بین 15 تا 20 نانومتر در دمای 500 درجه سانتی گراد حاصل شد. پودر فریت مس دوپه شده با کادمیم که از طریق فرایند شیمیایی بدست آمده است جهت ساخت بخش حساس حسگر گاز روی یک پلیت به شکل قرص استفاده گردید. برای دستیابی به اهداف مطرح شده پروژه، ابتدا ترکیب مورد استفاده در پروژه که ترکیب فریت مس دوپه شده با کادمیم بود را تهیه کرده و بر روی بستر حساسه قرار داده تا نمونه آزمایشگاهی آن تولید و قابل نمونه گیری شود؛ سپس با استفاده از تکنیک های مختلف مثل: پراش پرتوایکس (XRD)، ازمایش پراش فلویورسانس پرتو ایکس (XRF) و میکروسکوپ الکترونی عبور نوری (TEM) مشخص شد که نمونه فریت تولید شده در مقیاس نانو می باشد. سپس در مرحله بعدی یک محیط ازمایشگاهی برای نمونه گیری و بررسی میزان حساسیت پذیری این نانو ترکیب بر حلال های مورد ازمایش تهیه شد. در نهایت نتایج تغییرات اهمی حساسه پس از قرار گرفتن حساسه در معرض بخارات وینیل استات، استن، اکریلو نیتریل و اتانول با غلظت 200ppm و دمای متغیر پشت حساسه از 50 تا 300 درجه سانتی گراد، توسط نرم افزار ثبت گردید. در آخر مشخص گردید نانو حساسه فوق در مقابل آکریلونیتریل و دمای پشت حساسه 250 درجه بیشترین حساسیت را دارا می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن یوسفی
مرکز تحقیقاتی مهندسی پیشرفته، واحد شهر مجلسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
حمیدرضا ابراهیمی
مرکز تحقیقاتی مهندسی پیشرفته، واحد شهر مجلسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
حسین امامی
مرکز تحقیقاتی مهندسی پیشرفته، واحد شهر مجلسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :