تبیین شاخصه های پیشرفت و ارزیابی مدیریت پژوهش و فناوری در کشور

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری
  • کد COI اختصاصی: CRT01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنوش ماهرانی

دانشجوی دکتری رشته مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی . گرایش نانوتکنولوژی در دانشگاه

مجید جمشیدیان

دانشجوی دکتری رشته مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی . گرایش بسته بندی فعال در دانشگاه

چکیده

فناوری، امروزه یکی از مهم ترین ابزار توسعهافتگی کشورها محسوب می گردد. از این رو انجام پژوهش های هدفمند در این زمینه امری ضروری جهت توسعه فناوری کشور تلقی می گردد. یک سیاست گذاری صحیح در حوزه فناوری، تنها با شناختی عمیق و صحیح از وضع کنونی کشور در مقایسه با گذشته خود و سایر کشورها امکان پذیر است و این امر مستلزم ارزیابی های مداوم است.در این مقاله تلاش گردیده است درخصوص شاخص های مدیریت فناوری و پژوهش، از قبیل محورهای مدیریت فناوری و پژوهش بر پایه انتقال، پیاده سازی و تولید فناوری مباحثی ارایه گردد. در این مجال به نحوه انتقال فناوری از داخل به خارج از کشور و بلعکس و متناسب با الگوی رفتاری جامعه، بحث گردیده است. پیاده سازی فناوری همراه با درک مناسب از نیاز جامعه در جهت بهبود محصول یا فرآیند به منظور ایجاد محصول جدید رقابتی، تعابیری از تولید فناوری را به همراه دارد.بررسی آینده مدیریت فناوری و پژوهش کشور، تعریف محورهای پژوهشی و فناوری اطلاعات و تعریف ساختار تحقیق و توسعه، تعیین نقاط ضعف و قوت پژوهش در کشور، تبیین فرصت ها و تهدیدات در جامعه امروز ایران و ملاحظه و دقت درخصوص انتقال، پیاده سازی فناوری در راستای تولید فناوری، مورد بحث قرار می گیرند.در نهایت به ابزارهایی که مدیریت فناوری و پژوهش مستلزم تجهیز شدن به آنها می باشد، از جمله ترسیم و تدوین الگوی مدیریت تولید علم متناسب با نیاز کشور، ایجاد فرهنگ بهره وری، افزایش کارآیی و اثر بخشی از طریق برنامه ریزی، هماهنگی و ایجاد فضا و بستر مناسب پژوهش در کشور، توسعه فرهنگ خود باوری علمی و حمایت از نخبگان، گسترش اعتماد به نفس ملی همراه با ایجاد نشاط علمی در جامعه و توجه بخشیدن به مراکز علمی در بازگرداندن چرخه دیرینه تمدن پر افتخار علمی کشور، تعریف اولویت های پژوهشی کشور در قالب پروژه های ملی و بین المللی، پایان نامه، پروژه های تحقیقاتی و کنترل و تصحیح سیستم توزیع اعتبارات پژوهشی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی دستگاه های اجرایی، اشاره گردیده است.

کلیدواژه ها

مدیریت پژوهش، شاخص های مدیریت، انتقال فناوری، ارزیابی عملکرد، تولید فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.