سنجش میزان رضایتمندی ساکنان از کیفیت محیط شهری در بافت های فرسوده پس از فرآیند نوسازی (مطالعه موردی : محلات اسدی و صفا منطقه 13 تهران)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 435
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICSAU04_2378
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
بافت های فرسوده شهری که زمانی بر اساس الگوهای شهری و با تاثیر از شرایط اقتصادی - اجتماعی و ویژگی های محیطی به وجود آمده اند، بر اثر گذشت زمان و تغییر در الگوهای فضایی ساخت وساز، دارای مشکلات زیادی از لحاظ شرایط کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و ... برای زندگی امروزی شده اند. بر این اساس راهبرد بهینه بهسازی و نوسازی این بافت ها دارای اهمیت زیادی در برنامه ریزی و مدیریت شهری می باشد. در این راستا هدف این پژوهش بررسی رضایتمندی ساکنان محلات اسدی و صفا منطقه 13 تهران از کیفیت محیط شهری پس از فرآیند نوسازی می باشد. روش پژوهش به صورت توصیفی– تحلیلی و پیمایشی می باشد. جامعه آماری در این پژوهش ساکنان محلات اسدی و صفا می باشند که با استفاده از فرمول کوکران 320 نفر نمونه انتخاب و پرسشنامه بین آنها توزیع شده است. شاخص های تحقیق با نگاه ذهنی به ابعاد کیفیت زندگی، در 6 بعد اجتماعی و امنیت، اقتصادی، کالبدی، زیست محیطی، دسترسی به امکانات و زیباشناسی طبقه بندی و در نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون T تک نمونه ای، کندال و همبستگی پیرسون تحلیل شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد که شهروندان از میان شاخص های مورد بررسی نسبت به شاخص های زیبایی شناسی، کالبدی و امنیت ابراز نارضایتی کردهاند. بالاترین سطح رضایتمندی ساکنان به بعد دسترسی و پایین ترین سطح رضایتمندی به بعد کالبدی تعلق دارد. نتایج به دست آمده از همبستگی پیرسون گویای این حقیقت می باشد که بین ویژگی های فردی ساکنین و رضایتمندی آنها از شاخص های کیفیت محیط رابطه ای وجود ندارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا محمدی کاظم آبادی
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی اراک
کاظم برهانی
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :