سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

روانشناسی فضاهای ساخته شده معماری و چگونگی ادراک اشخاص از این محیط ها

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 454

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU04_1713

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله روانشناسی فضاهای ساخته شده معماری و چگونگی ادراک اشخاص از این محیط ها

ایجاد محیطی دلنشین وراحت برای مردمی است که در آن زندگی می کنند. اطلاعات دنیای اطراف به واسطه حواس به ما می رسد. بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی مغز انسان در بی اطلاعی کامل از محیط بیرون قرار خواهد داشت. دلبستگی مکانی، معنایی است، که ما در محلی که با آن آشنایی کامل داریم پیدا می کنیم و هویت مکان با محیط فیزیکی در ارتباط است. وابستگی و توجه به محیط زیست موضوع مهمی برای تعیین و تصمیم گیری است. اهمیت این کار در تعیین فاکتورهای موثر و میزان اثرگذاردن آنها می باشد. هدف، شناخت روحیات انسان در حین قرارگیری محیط های مصنوع و نحوه چگونگی تصمیم گیری اش در لحظه استفاده از فضاهای معماری در قالب خلق یه آثار مصنوع و حس تعلقش به آن بوده اهمیت و ضرورت این تحقیق از ضریب بالایی در بین محققین برخوردار بوده و تحقیقات زیادی در این رابطه صورت گرفته است که نشان از اهمیت این تحقیق داشته است. محققین جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از طریق روش های کتابخانه ای و روش میدانی از نرم افزار مختلفی از جمله spss. excel استفاده لازم را خواهد برد و نیز جهت تبیین بهتر داده ها و تهیه نقش های لازم از نرم افزار Arc GIS استفاده کردند. چهار فضای معماری مورد پرسش و پاسخ استفاده کنندگان قرار گرفت و با استفاده از جامعه آماری نتایج بدست آمده در راهبرد طراحی قبل از ساخت در جهت ادراکات ذهنی محیط برای رسیدن آرامش روح و روان خوانا و با برداشتی انتزاعی و سادگی فضا، محیط را ملموس تر و جسم و روح را پذیراتر می نماید. آنچه مسلم است در خلق فضا، دست یابی به سلسله مراتب آسایش و ارامش و تفکر مدنظر بوده است. و نتایج کلی تحقیق و پیشنهادات ارایه شده برای معماران و آرشیتکت ها و مهندسین و در کل برای استفاده کنندگان محیط های مصنوع بسیار حایز اهمیت است.

کلیدواژه های روانشناسی فضاهای ساخته شده معماری و چگونگی ادراک اشخاص از این محیط ها:

نویسندگان مقاله روانشناسی فضاهای ساخته شده معماری و چگونگی ادراک اشخاص از این محیط ها

احمد کاکلی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری از دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان

امیر فرج اللهی راد

دکتری معماری و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

حسین سپهری راد

دکتری معماری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان

زهرا کاکلی

کارشناس ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
ایروانی، محمود و خداپناهی، محمد کریم _ 1371 .روانشناسی احساس ...
_ . مبانی روانشناختی جنسیت. تهران : وزارت علوم، تحقیقات، ...
[]انقره کارع، 1389، مبانی نظری معماری، تهران:دانشگاه پیام نور. ...
[, ]نرسیسیاس، امیلیا. 1383 . مردم شناسی جنسیت. ت : ...
فرهادی گوگه، رودابه و پرهیزگار، اکبر، 1381، تجزیه و تحلیل ...
_ قیومی ابرقوئی، علی اصغر، 1384، مبلمان شهری هماهنگ (مطالعه ...
29 December 2016, Shahid Beheshti University , Tehran , Iran ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "روانشناسی فضاهای ساخته شده معماری و چگونگی ادراک اشخاص از این محیط ها" توسط احمد کاکلی، کارشناسی ارشد مهندسی معماری از دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان؛ امیر فرج اللهی راد، دکتری معماری و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس؛ حسین سپهری راد، دکتری معماری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان؛ زهرا کاکلی، کارشناس ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بیرجند نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله محیط های مصنوع، فضای معماری، روانشناسی، ادراک هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 454 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ایجاد محیطی دلنشین وراحت برای مردمی است که در آن زندگی می کنند. اطلاعات دنیای اطراف به واسطه حواس به ما می رسد. بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی مغز انسان در بی اطلاعی کامل از محیط بیرون قرار خواهد داشت. دلبستگی مکانی، معنایی است، که ما در محلی که با آن آشنایی کامل داریم پیدا می کنیم و هویت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله روانشناسی فضاهای ساخته شده معماری و چگونگی ادراک اشخاص از این محیط ها با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.