بررسی میزان تاثیرپذیری طراحی پنجره در نماهای شهری معاصر از مفاهیم معماری ایرانی- اسلامی (نمونه موردی : خیابان دانشگاه شهر زاهدان)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 517

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU04_1241

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

پنجره ، نقطه تلاقی عناصر کالبدی، فعالیت ها و مفاهیم ذهنی نسبت به نما است. نماهای شهری با ابعاد مختلف معنایی،کارکردی و کالبدی می تواند نقش مهمی در ارتقای کیفی فضای شهرهای امروز ایفا کند. لذا با توجه به اهمیت طراحیپنجره در ارتقای کیفیت نما، این تحقیق ضمن بررسی مفهوم پنجره و ابعاد و جنبه های مختلف طراحی آن، با تبیینشاخص های طراحی پنجره مطلوب ، نقش مفاهیم ایرانی و اسلامی را در ایجاد مطلوبیت و زیبایی نماهای شهری معاصربررسی می کند.اساس این مقاله متکی بر یافته های تحقیقی در مورد تاثیر طراحی پنجره در نماهای معاصر شهری از مفاهیم ایرانی-اسلامی در ارتباط با یکی از خیابان های مهم واقع در شهر زاهدان، به نام خیابان دانشگاه می باشد. پژوهش مذکور باروش مطالعه نمونه موردی و مطالعات میدانی و تهیه پرسشنامه از شهروندان زاهدانی و بازدیدکنندگان از خیابان مذکور وتحلیل آن با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی انجام شده است. این پژوهش استدلال می کند بین پنجره وطراحی نمای مطلوب ، رابطه مستقیم وجود دارد که این امر می تواند در طراحی نماهای شهری مورد توجه قرار گیرد. ازبین عوامل مهم طراحی پنجره در معماری ایرانی- اسلامی می توان به وجود تناسبات و تقارن فاخر پنجره در معماری ایرانی- اسلامی ، ابعاد مناسب برای امکان دید و تامین نور کافی، وجود عوامل و عناصر محیطی در طراحی پنجره مانند شیشه رنگی و شمسه ، مناظر ذهنی و عینی مناسب پنجره نام برد.نتایج این تحقیق میتواند راهبرد مناسبی برای طراحی نماهای مطلوب در ساخت و سازهای معاصر شهر زاهدان فراهم کند.

نویسندگان

محمدامین گله بچه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

شهریار اخوت

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :