بررسی عملکرد تنظیم کننده خطی درجه دوم گوسی (LQG) در الگوریتم بهینه سازی سازه به همراه کنترل ترکیبی با استفاده از میراگرجرمی TMD

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 529

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU04_0716

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

در این مقاله به بررسی عملکرد کنترل ترکیبی (نیمه فعال و غیرفعال) با بهره گیری از دو الگوریتم کنترلی LQR و LQGبه کمک مدلسازی عددی پرداخته شده و در ادامه دو مطالعه پارامتری دیگر یعنی اثر جانمایی میراگر غیر فعال و همچنین اثر تاخیر زمانی بررسی شده است. کنترل ترکیبی غیرفعال و نیمه فعال سازه با وجود دو میراگر انجام شدهکه کنترل غیرفعال به میراگر اول در درجه آزادی بیست و یکم و کنترل نیمه فعال به میراگر دوم در درجه آزادی بیست و دوم اعمال شده است. استفاده از الگوریتم کنترل بهینه آنی LQR و همچنین الگوریتم تخمین حالت سیستم KALMAN FILTER با منظور نمودن ملاحظات پایداری مربوط به ماتریس های R و Q در الگوریتم LQR و ماتریس های کواریانس وزنی (E(WW و (E(VV در الگوریتم KF و در نهایت تشکیل یک ساختار رگلاتوری از ترکیب بهره ها در دو حالت و سپس اعمال آن به صورت فیدبک حالت به سیستم صورت می گیرد. جهت استخراج پاسخ های ارتعاشی سازه، در ابتدا یک مدل سازه ای بیست طبقه بتنی با دیوار برشی توسط برنامه ETABS طراحی شده خروجی های آن به عنوان خصوصیات دینامیکی سیستم در ورودی برنامه نوشته شده در نرم افزار MATLAB استفاده شده است. با استفاده از مدلسازی سازه در فضای حالت و سپس تحلیل آن توسط آنالیز دینامیکی سیستم های خطی (LTI) تحت تحریک خارجی به کمک تابع LSIM، نتایج بصورت جداول و نمودارها در حالت کنترلی ترکیبی با دو الگوریتم کنترل بهینه LQR و LQG ارایه شده است. بررسی ها نشان می دهند که نه تنها میزان اثر بخشی کنترل کننده در کنترل پاسخ ها با بکارگیری الگوریتم LQG بهبود یافته است بلکه با اعمال هزینه کنترلی کمتر نسبت به الگوریتم LQR می توان نسبت به کنترل ارتعاشات ناخواسته تصادفی، اقدام نمود. همچنین با جانمایی میراگر غیرفعال در درجه آزادی هفدهم روند کنترل ارتعاسات سازه رو به بهبوده یافته و چنانچه در اعمال نیرویکنترلی تاخیری ایجاد شود تاثیر این امر به ناکارآمدی کنترلر در اعمال کنترل لازم می انجامد.

کلیدواژه ها:

کنترل سازه ، میراگر جرمی ، کنترل ترکیبی ، الگوریتم های کنترل بهینه

نویسندگان

اشکان معصوم آبادی

دانشجوی دکتری گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، چالوس، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ Aldemir, U. Y. Control of Structural Response Under Earthquake ...
  • Casciati, F. M. (n.d.). Technology of Semi-Active Devices and Applications ...
  • Chopra, A. Dynamics of Structures (4th Edition ed., Vol. 1&2). ...
  • Chu, S. S. Active, Hybrid, And Semi-Active Structural Control: A ...
  • Lin CC, H. C. Vibration control effectiveness of passive tuned ...
  • Soong, T. Active Structural Control : Theory and Practice. Longman ...
  • SOONG, T. B.). ACTIVE, S EMI -ACTIVE AND HYBRID CONTROL ...
  • Symans, M. C. Semi-Active Control Systems for Seismic Protection of ...
  • Yang, J. L.Stable Controllers For Instantaneous Optimal Control. Journal of ...
  • Franklin, G.F., J.D. Powell, and M _ L.Workman .Digital Control ...
  • Lewis, F. Optimal Estimation, John Wiley & Sons, (1986) ...
  • نمایش کامل مراجع