بررسی اثر نامنظمی قطع سیستم باربر جانبی بر رفتار لرزه ای ساختمان های بتن آرمه

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 891

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU04_0647

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

یکی از انواع سیستم های مقاوم در برابر زلزله سیستم دوگانه قاب خمشی بتن ارمه و دیوار برشی بتن آرمه است، که به دلیل عملکرد مناسب آن در زلزله های گذشته و کاهش جابه جایی نسبی ساختمان مورد توجه مهندسین قرار گرفته است. اما ممکن است برخی محدودیت های معماری باعث جابجایی دیواربرشی در تراز طبقات شود. این جابجایی مشمول نامنظمی در ارتفاع، که نامنظمی قطع سیستم باربر جانبی است، می باشد. هدف از این تحقیق نعیین اثرات این نوع نامنظمی بر رفتار سازه های بتن آرمه و همچنین المان های سازه می باشد. به این منظور از دو قاب منظم و نامنظم با سیستم دوگانه قاب خمشی و دیوار برشی با تعداد طبقات 5 و 10 استفاده شده است. هریک از این قاب ها ابتدا بر اساس استاندارد 2800 و آیین نامه بتن ایران و مبحث نهم مقررات ملی ساختمان تحلیل و طراحی گردیدند و سپس با روش تحلیل غیرخطی دینامیکی (تاریخچه زمانی) توسط نرم افزار PERFORM 3D تحلیل شدند. در روش تاریخچه زمانی غیرخطی، قاب ها تحت 7 شتابنگاشت گوناگون زلزله تحلیل گردیدند و پارامترهایی نظیر توزیع مفاصل پلاستیک و تغییر مکان نسبی طبقات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که قاب های نامنظم از ناحیه ستون های طبقه ای که نامنظمی در آن ایجاد شده و همین طور ستون های دو محور کناری واقع در زیردیوار برشی جابه جا شده، بسیار آسیب پذیر است. همچنین با بررسی مدل های دیگر، مشاهده شد که با هم پوشانی دیوار برشی در طبقه ای که نامنظمی ایجاد شده، اسیب پذیری اعضای سازه به صورت چشمگیری کاهش می یابد.

کلیدواژه ها:

سیستم دوگانه قاب خمشی بتن آرمه و دیواربرشی بتن آرمه ، نامنظمی قطع سیستم باربر جانبی ، تحلیل غیرخطی دینامیکی (تاریخچه زمانی) ، نرم افزار PERFORM 3D

نویسندگان

علی پروری

عضو هیات علمی گروه عمران، دانشکده فنی، واحد خمین، دانشگاه آزاد اسلامی، خمین، ایران

مجید اسلامی

کارشناسی ارشد عمران سازه، واحد خمین، دانشگاه آزاد اسلامی، خمین، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کمیته دائمی بازنگری آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر لزله، آیین‌نامه ...
  • معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، 1392، دستورالعمل بهسازی ...
  • تابش پور، م.، 1394، تحلیل غیرخطی سازه‌ها، انتشارت فدک ایساتیس. ...
  • میر قادری، ر.، سروقد مقدم، ع.، یوسف‌پور، ح.، 1388، مدل‌سازی ...
  • خیرالین، ع.، اسماعیلی، ح.، 1392، راهنمای نرم‌افزار تحلیل غیرخطی و ...
  • نمایش کامل مراجع