تکنیک Well logging و کاربرد آن در ارزیابی ذخیره میدانهای نفتی – مطالعه موردی سازند آسماری در میدان کیلورکریم

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,431

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IMEC02_152

تاریخ نمایه سازی: 19 آبان 1387

چکیده مقاله:

ارزیابی ذخایر هیدروکربوری متضمن انجام عملیاتهای حفاری و چاه پیمایی است. اصولا" این عملیاتها رابطه تنگاتنگی با هم داشته و در حقیقت Log های گرفته شده در نقش چشم زمین شناس در چاه اهمیت پیدا می کند و شرایط چاه را از نظر دما؛ فشار؛ سنگ شناسی و کیفیت آن؛ عمق سازندها و قطر چاه نشان می دهد. استفاده از Well logging در ارزیابی مخازن بدلائل پیوستگی اطلاعات؛ امکان مطالعات کمی و کیفی مناسب با کامپیوتر؛ تولید اطلاعات آسان و کم هزینه نسبت به سایر روشها؛ امکان گرفتن و تفسیر توام انواعLog موجب گسترش کاربرد به جهت رفع تنگناهای تکنیکی و اقتصادی شده است. اهداف اولیه ارزیابی مخازن؛ تعیین مخازن و تخمین میزان کل و قابل برداشت هیدروکربور می باشد. برای ارزیابی به پارامترهایی از قبیل تخلخل؛ مقاومت مخصوص آب سازند؛ ضریب سازند؛ اشباع آب؛ ضریب حجمی نفت سازند و ضریب بازیابی نیاز است که بعضی از آنها با محاسبه و بعضی دیگر توسط آزمایشگاه تعیین می گردند جهت تفسیر و ارزیابی از Log های MSFL ؛ SP ؛ LLS ؛ LLD ؛ Pef ؛ GR ؛ RT ؛ Sonic ؛ FDC ؛ CNL استفاده شده است. در این تحقیق به ویژگی انواع Log و تشریح روش ارزیابی مخزن پرداخته شده است. سازند آسماری در میدان کیلورکریم بر اساس درصد اشباع آب؛ درصد تخلخل و سنگ شناسی به سه بخش عمده تقسیم و درنتیجه مقدار محتوی هیدروکربوری از نوع نفت از بالای سازند مذکور به سمت بخش های تحتانی کاهش می یابد. با استفاده از روش آماری مونت کارلو میزان ذخیره در حالت های قطعی؛ احتمالی و ممکن بررسی گردیده است.

کلیدواژه ها:

چاه پیمایی – هیدروکربور – آسماری - تخلخل - مقاومت مخصوص آب سازند - ضریب سازند - اشباع آب - ضریب حجمی نفت سازند - ضریب بازیابی

نویسندگان

حسین مهری

کارشناس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(مدیریت معدن) - فوق لیسانس مهند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • درویش زاده، علی، (1370)، زمین شناسی ایران _ انتشارات نشر ...
  • زندیفر، حمید، (1372)، برنامه پیش بینی حفاری چاه شماره 4A ...
  • مطیعی، همایون، (1372)، زمین شناسی ایران(چینه شناسی زاگرس)- انتشارات سازمان ...
  • موحد، بهرام، (1371)، مبانی چاه پیمایی- انتشارات دانشگاه صنعتی امیر ...
  • مهری، حسین، (1378)، ارزیابی ذخیره نفت سازند آسماری در میدان ...
  • نمایش کامل مراجع