بررسی میزان تجمع فلزات سنگین کروم ،کبالت،کادمیوم در رسوبات ایستگاههای بندرعباس ، بندر لنگه وجاسک در اعماق 15،10،3متری دردوفصل سردوگرم

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 521

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

KMSU02_059

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

فلزات سنگین جزءآلاینده های خطرناک زیست محیطی بوده که می توانند اثرات جبران ناپذیری را به بار آورند. بنابراین در این تحقیق به بررسی فلزات سنگین کروم،کبالت،کادمیوم در رسوبات رسوبات ایستگاههای بندر عباس،بندر لنگه وجاسک در دو فصل سرد وگرم پرداخته شده است و نمونه برداری از رسوبات ساحلی در اعماق3،10،15 متری هر یک با سه تکرار انجام شد.پس از انجام مراحل جداسازی و هضم در اسید نمونه ها به آزمایشگاه تخصصی انتقال و توسط دستگاه جذب اتمی میزان غلظت فلزات مورد نظر سنجیده شد با بررسی نتایج به دست آمده بیشترین میانگین غلظت فلزات مربوط به فلز کبالت درایستگاه بندر لنگه عمق 10متر در فصل سردمعادل95/40 میلی گرم بر گیلوگرم وزن خشک رسوبات و کمترین میانگین غلظت فلزات مربوط به فلز کروم در ایستگاه بندر عباس، عمق 15 متردر فصل گرم معادل 28 /0میلی گرم بر کیلو گرم وزن خشک رسوبات مشاهده شده است .با توجه به آنالیز های آماری تست ANOVA واریانس یک طرفه همراه با تست داخل گروه Tukey برای غلظت فلز کادمیوم درایستگاههای مختلف در دو فصل سرد وگرم اختلاف معنی دار آماری مشاهده گردیده است. در مورد غلظت فلز کروم در دو فصل ارتباط معکوس نشان دادولی در حد اختلاف معنی دار نبود.برای غلظت فلز کبالت در ایستگاههای مختلف ودر دو عمق مورد مطالعه در دو فصل سرد وگرم اختلاف معنی داری مشاهده شده است.ارتباط خطی معنی داری بین غلظت فلز کادمیوم با غلظت فلزات کبالت وکروم مشاهده شد. مقادیر بدست آمده در این تحقیق همچنین با نقاط مختلف جهان و حد مجاز تعیین شده در رسوبات دریایی مقایسه گردید،بجزء غلظت فلز کروم غلظت دو فلز دیگر بالاتر از نقاط مشابه می باشند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

لیدا سلیمی

دانشکده علوم وفنون دریایی،دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

لیندا یادگاریان

دانشکده علوم وفنون دریایی،دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

محمود ابراهیمی

پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس بندر عباس

مهتاب بیستونی فر

دانشکده علوم وفنون دریایی،دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آقا نجفی زاده، 1376، بررسی اثرات فلزات سنگین بر محیط ...
  • برجعلی، مصطفی 1381، بررسی و تعیین غلظت عناصر سمی و ...
  • حسن زاده، 378 1، تعیین میزان و منشع عناصر سنگین ...
  • زاهدی، م، ع، محمد دشتکی-ز1379 آلودگی دریا، انتشارات نقش مهر ...
  • فرجی، ع1377 اهمیت بررسی و اندازه گیری در رسوبات رودخانه ...
  • عشق آبادی1377، بررسی عناصر جیوه، سرب، مس کروم کادمیوم و ...
  • نمایش کامل مراجع