کلاسترینگ داده های هیدروشیمی معدن گلگهر سیرجان با روشهای گرافیکی و آماری
محل انتشار: دومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,889
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMEC02_068
تاریخ نمایه سازی: 19 آبان 1387
چکیده مقاله:
امروزه استفاده از روشهای مرسوم گرافیکی مانند دیاگرامهای پایپر و استیف برای طبقه بندی نمونه های هیدروشیمی بخصوص در مواقعی که حجم داده های مورد بررسی زیاد باشد، دارای محدودیتهایی است. در چنین مواقعی استفاده از روشهای آماری چند متغیره در ارائه یک تحلیل دقیقتر، میتواند راهگشا باشد.
معدن گلگهر که در حال حاضر در عمق 60 متری زیر سطح ایستابی استخراج میشود، با مشکل عدیده ای از جمله ورود آب به پیت استخراج روبروست و معزل زهکشی آب آن نیز جز با شناخت دقیق منشا آب زیرزمینی میسر نمیباشد. به همین منظور در طی چندین مرحله از آب چاه ها و سطوح تراوشی معدن نمونه گیری بعمل آمده و جهت انجام آنالیز میزان املاح به آزمایشگاه فرستاده شد. نتایج آنالیز که شامل غلظت کاتیونها و آنیونهای اصلی و میزان هدایت الکتریکی و اسیدیته هر نمونه است با روشهای گرافیکی (دیاگرامهای پایپر و استیف) و روشهای آماری (آنالیز خوشهای، تحلیل مولفه اصلی و کلاسترینگ K میانگین) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعات سفره آبدار از لحاظ کیفی به سه زون تقسیم شده که شامل جبهه شور شمالی، زون آبرفتی و زون اختلاطی میباشد و نمیتوان منشا آب شور جبهه شمالی را از کفه نمک دانست
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ایمان بهنام
دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشکده معدن و متالورژی، دانشگاه
عبدالحمید انصاری
استادیار دانشکده معدن و متالورژی، دانشگاه یزد
حمزه ترابی
استادیار دانشکده ریاضی و آمار، دانشگاه یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :