تاثیر تاریخ کاشت و محلول پاشی با اسید هیومیک و کود کامل بر روی اجزای عملکرد و عملکرد دانه لوبیا چیتیPhaseoulus vulgaris L

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,458

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AFPICONF04_141

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1396

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه اثر تاریخ کاشت و محلول پاشی کود کامل و اسید هیومیک بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا چیتی (رقم خمین) آزمایشی مزرعه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد واقع در شهر جدید گلبهار در 45 کیلومتری مسیر مشهد- چناران و در سال زراعی 94-1393 انجام شد. عوامل آزمایش شامل تاریخ کاشت در سه سطح (30 اردیبهشت، 10 و 20 خرداد) و محلول پاشی با کود کامل و اسید هیومیک در چهار سطح [عدم محلول پاشی، یک مرحله محلول پاشی (4 تا 6 برگی)، دو مرحله محلول پاشی (4 تا 6 برگی و ابتدای گلدهی) و سه مرحله محلول پاشی (4 تا 6 برگی، ابتدای گلدهی و تشکیل غلاف)] بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر تاریخ کاشت بر تمام صفات (جز تعداد دانه در غلاف)، اثر محلول پاشی برتعداد غلاف در گیاه، تعداد دانه در غلاف و عملکرد دانه در هکتار و اثر متقابل دو عامل بر تعداد غلاف در گیاه، تعداد دانه در غلاف و عملکرد دانه در هکتار معنی دار بود. مقایسه میانگین تحت تاثیر تاریخ کاشت نشان داد که بالاترین مقادیر تمام صفات در تاریخ کاشت 10 خرداد به دست آمد. بر اساس بررسی اثر محلول پاشی بر میانگین صفات، بیشترین تعداد غلاف در گیاه تحت تاثیر دو مرحله محلول پاشی و بیشترین تعداد دانه در غلاف و عملکرد دانه در هکتار تحت تاثیر یک مرحله محلول پاشی حاصل شد. همچنین مقایسه میانگین صفات تحت تاثیر اثر متقابل دو عامل نشان داد که بیشترین تعداد غلاف در گیاه (6/22 غلاف) و عملکرد دانه در هکتار (2182 کیلوگرم) در تاریخ کاشت 10 خرداد و یک مرحله محلول پاشی و بیشترین تعداد دانه در غلاف در تاریخ کاشت 10 خرداد و عدم محلول پاشی مشاهده شد. بررسی همبستگی صفات نیز نشان داد که همبستگی عملکرد دانه در هکتار با تعداد غلاف در گیاه و وزن صد دانه مثبت و معنی دار بود. از بین اجزای عملکرد دانه بالاترین ضریب همبستگی عملکرد دانه با تعداد غلاف در گیاه بود.

نویسندگان

حامد سروری قزلحصار

دانشجوی کارشناسی ارشد، زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

سیدمحسن نبوی کلات

دانشیاردانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

علیرضا سوهانی دربان

استادیاردانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :