بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی شورتنینگ های تولید شده در ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تکنولوژی های نوین در علوم و صنایع غذایی و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: FITI01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 849
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین اصفهانی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی - صنایع غذایی گرایش تکنولوژی مواد، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

جمشید فرمانی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

محمد آزادبخت

استاد گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران، ایران

چکیده

شورتنینگ، چربی جامد در دمای اتاق و مخلوطی همگن ویکنواخت از چربی ها و روغن های متفاوت است (اغلب حاوی یک پلاستیسایزر و امولسیفایر) که برای اصلاح مشخصات فیزیکی، شیمیایی و بافتی مورد نیاز فرآورده های آردی، غیرآردی و همچنین به عنوان عامل انتقال حرارت استفاده می شود. وضعیت ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ذوبی چربی ها تعیین کاربردهای خاص تکنولوژیک آنهاست. تاکنون مطالعه ای در زمینه بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی شورتنینگ های تولیدی در ایران انجام نشده است. مطالعه حاضر اقدام به بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی (شامل عدد یدی، محتوای اسیدهای چرب آزاد، عدد پراکسید و رنگ) 10 نمونه شورتنینگ موجود در بازار ایران و مقایسه آن با استاندارد ایران و نمونه های شورتنینگ موجود در بازار سایر کشورها کرد. عدد یدی نمونه های شورتنینگ ایرانی بین 40/84 تا 73/32 می باشد. محتوای اسیدهای چرب آزاد بین 0/02 و 0/92 % و عدد پراکسید بین 1/0 تا 2/5 میلی اکی والان/کیلوگرم در نمونه ها تعیین شد. رنگ قرمز و زرد لاویباند نمونه ها به ترتیب 13/6 - 3/8 و 70/4 - 50 بود و هیچ رنگ آبی در نمونه ها مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

شورتنینگ، تعیین خصوصیات، ویژگی های فیزیکوشیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.