سال انتشار: 1395
محل انتشار: همایش بارداری ایمن
کد COI مقاله: SAFEPREGNANCY01_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 233
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی عوامل موثر بر مراجعات مراقبت های بارداری بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی
چکیده مقاله:
مقدمه: ارایه خدمات بارداری مهمترین عامل در پیشگیری و کاهش مرگ مادران باردار می باشد. اما، علیرغم در دسترس بودن خدمات بهداشتی جهت مادران باردار، میزان استفاده از خدمات مامایی و بهداشتی به خصوص در مراکز بهداشتی شهری نامطلوب می باشد. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر مراجعات مراقبت های بارداری بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر تویسرکان در سال 4931 انجام گردید.مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، 561 مادر مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر تویسرکان که از زایمان آن ها حداقل 5-9 روز و حداکثر 51 -50 روز می گذشت، در طی سال 5934 از طریق نمونه گیری در دسترس بررسی شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه خود ساخته سه قسمتی شامل بخش سواالت دموگرافیک، آگاهی )سواالت به صورت بلی )نمره یک(، خیر و نمی دانم )نمره صفر(( و سازه های مدل اعتقاد بهداشتی )طیف لیکرت 1 تایی از خیلی موافقم )نمره 1 ،)موافقم )نمره 4 ،)نظری ندارم )نمره 9 ،)مخالفم )نمره 2 )و خیلی مخالفم )نمره 5 ))استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، آزمون t مستقل و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری 1 %در نظر گرفته شد.یافته ها: در بررسی نوع مراجعه زنان باردار مشخص گردید که 5/22 %از زنان باردار دارای مراجعه منظم و 3/22 %دارای مراجعه نامنظم بودند. با استفاده از رگرسیون لجستیک تعدیل نشده، سازه عنوان به) OR=9/067( خودکارآمدی و) OR=9/049( آگاهیمتغیرهای تاثیرگذار بر وضعیت مراجعه جهت مراقبت بارداری مشخص شدند. با استفاده از رگرسیون لجستیک تعدیل شده، سازه آگاهی )090/9=OR (و تعدادبارداری )55/7=OR (به عنوان متغیرهای تاثیرگذار بر مراجعه جهت مراقبت دوران بارداری تعیین شدند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، اهمیت مراقبت دوران بارداری و مراجعه منظم جهت مادران باردار با توجه به شرایط فیزیولوژیک و آناتومی که دارند، بسیارالزم و ضروری می باشد. به نظر می رسد در برنامه های مداخله ای باید به طور کامل علت های عدم مراجعه و یا مراجعه نامنظم و مداخالت مناسب با توجه به عوامل موثر برنامه ریزی و اجرا گردد، تا از بروز پیامدهای ناخواسته و جبران ناپذیر برای مادران باردار پیشگیری به عمل آید.
کلیدواژه ها:
بارداری، مراجعات، مراقبت های بارداری، مدل اعتقاد بهداشتی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/614469/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:Parsa، Parisa و Besharati، Fereshteh و Haji Maghsodi، Saeedeh و Afshari، Maryam،1395،بررسی عوامل موثر بر مراجعات مراقبت های بارداری بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی،همایش بارداری ایمن،،،https://civilica.com/doc/614469
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، Parsa، Parisa؛ Fereshteh Besharati و Saeedeh Haji Maghsodi و Maryam Afshari)
برای بار دوم به بعد: (1395، Parsa؛ Besharati و Haji Maghsodi و Afshari)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- The effect of exclusive breastfeeding on female weight loss in the postpartum period
- مروری بر عوامل موثر در اعمال خشونت خانگی علیه زنان
- The effect of centchroman on mastalgia: a systematic review
- Evaluation of COVID-19 effects in neonatal
- The effect of short - term foot reflexology in improving constipation symptoms during pregnancy: A two-armed, randomized controlled trial
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.