کاهش مواجهه تنفسی اپراتوران جرثقیلهای با طراحی و ساخت سیستم تصفیه کننده چند منظوره در ذوب مس سرچشمه کرمان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 259

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CANPM05_030

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1396

چکیده مقاله:

بدلیل نشت و انتشار شدید آلودگی گاز سولفوردی اکسید و ذرات معلق ناشی از عملیات گوگردزدایی مذاب مس در قسمتهای مختلف کارخانه ذوب کلیه کارکنان در معرض تماس با این گاز قرار دارند. که در این بین اپراتورهای جرثقیل های سقفی ذوب در فضای بسیار کوچکی معادل 15 M(3) بیشترین میزان دریافت آلودگی را بخود اختصاص می دهند تماس با غلظتهای بسیار بالای اپراتورها با گاز سولفوردی اکسید علاوه بر کاهش بازدهی و تاثیر بر میزان تولید، باعث بروز مشکلاتی نظیر احساس خستگی ناشی از استفاده مداوم از ماسک تنفسی و سوزش و اشک ریزش می شود به منظور کاهش میزان تنفسی اپراتورها با سولفوری دی اکسید، تامین هوای سالم و افزایش رضایت شغلی طرح های مختلفی جهت تصفیه گاز سولفوری دی اکسید ورودی به کابین اپراتورهای مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند طراحی و ساخت استفاده از سیستم تصفیه کننده چند منظوره که در آن گاز سولفوری دی اکسید و ذرات معلق توسط جاذب های سطحی و فیلتر حذب می گردند بهترین روش کنترل الودگی شناسایی گردید این سیستم ضمن دارا بودن مزایای متعددی نظیر کارایی بسیار بالا عدم نیاز به تعمیر و نگهداری بدون استفاده از هرگونه اسپری یا جت آب و نیاز به فضای بسیار کوچک قادر است گاز سولفوری دی اکسید و سایر گازهای الاینده و ذرات معلق را طی دو مرحله عبور از جلذب های کربن فعال و الومینازل و دو مرحله فیلترهای اغشته به کربن فعال و فیلتر هپا، حذف نمایند. این سیستم قادر است آلودگی فراتر از 150 ppm را در شرایطی که کابین ایزوله باشد به کنتر از ppm 0.5 برساند. نتایج اندازه گیری ها پس از راه اندازی سیستم تصفیه کننده چند منظور هوا، بیانگر راندمان بسیار بالای سیستم تصفیه به میزان 99.9 درصد و دستیابی به غلظت الودگی کمتر از ppm 0.5 درون کابین می باشد و اپراتورها بدون نیاز به استفاده از ماسک تنفسی درون کابین به راحتی قادر به انجام وظیفه می باشند و میزان مواجهه تنفسی اپراتوران با ذرات معلق و گاز محرک سولفور دی اکسید در طول شیفت کاری در مقایسه با حدود تماس مواجهه شغلی وزارت بهداشت در حد مجاز است.

نویسندگان

یاسر صحرانورد

کارشناسی بهداشت حرفه ای مس، منطقه کرمان، سرچشمه ایران

حسین علی حکیمی

سرپرست بهداشت صنعتی مس منطقه کرمان، سرچشمه ایران

معصومه کرمی

کارشناسی بهداشت حرفه ای شرکت ایمن صنعت تهران ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بهداشت شغلی و طب کار. اچ.والدرون، ترجمه دکتر علی صادقی ...
  • آشنایی ا صنایع مس سرچشمه مختاری، محمود یزدانی، خرداد 1362 ...
  • کتابچه حدود تماس شغلی عوامل بیماری زا، وزارت بهداشت سال، ...
  • Dangerous Properties Of Industrial ...
  • نمایش کامل مراجع