بررسی تاثیر مقاومت شیارشدگی بر روی قیر اصلاح شده با نانو آهک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM07_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد تن زاده

دکترای عمران، رشته مهندسی راه و ترابری، استادیار دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

ماندانا سوزنگر

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، رشته مهندسی راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

مهرناز میرسپاسی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، رشته مهندسی راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

نادر محمودی نیا

کارشناس ارشد عمران، رشته مهندسی راه و ترابری، مسیول آزمایشگاه قیرو آسفالت

چکیده

قیرهای اصلاح شده، قیرهای خالصی هستند که خواص آنها با افزایش یک ماده به داخل قیر تغییر داده می شود. با افزودن این مواد به قیر اولیه، ساختمان شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی آن تغییر می کند. به منظور تولید قیرهای اصلاح شده از مواد پلیمری، الیاف و نانومواد و استفاده می شود. هر اصلاح کننده قیر می تواند برای بهبود یک یا چند عملکرد آن انتخاب شود که خواص ریولوژیک را متناسب با مقاومت در برابر خرابی روسازی تغییر می دهند. در این تحقیق با افزودن نانو آهک با درصدهای وزنی 4 و 6 درصد به قیر خالص، مشخصات ریولوژیک آن در دماهای عملکردی 46 الی 70 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت که در این راستا با انجام آزمایش ریومتر برش دینامیکی در حالت نوسان فرکانسی با تنش کنترل شده مقادیر مدول مختلط برشی و زاویه اختلاف فاز قیرهای اصلاح شده با نانوآهک در دماهای مختلف تعیین گردید که باعث افزایش مدول مختلط برشی و کاهش زاویه اختلاف فاز و در نتیجه کاهش پتانسیل شیارشدگی قیرهای اصلاحی با نانوآهک شده است که البته با توجه به رفتار متفاوت میزان نانو آهک مصرف شده در دماهای مختلف مشاهده می گردد که اگرچه افزایش میزان نانوآهک مصرفی، باعث افزایش بیشتر در مدول مختلط برشی قیر اصلاح شده خواهد شد ولی تاثیر زیادی بر زاویه اختلاف فاز قیر اصلاح شده در دماهای پایین تر نداشته و حتی باعث افزایش خاصیت ویسکوز آن نیز می گردد ولی همزمان با افزایش درجه حرارت، آنگاه افزایش درصد نانوآهک تا 6 درصد نیز تدثیر بیشتری بر کاهش زاویه اختلاف فاز و در نتیجه افزایش خاصیت الاستیک قیر اصلاح شده خواهد داشت.

کلیدواژه ها

قیر اصلاح شده ، نانو آهک، شیار شدگی، ریومتر برش دینامیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.