اثر بخشی آموزش مدیریت استرس به شیوه ی شناختی - رفتاری بر نشخوار فکری زنان افسرده نابارور مراجعه کننده به کلینیک های تخصصی گرگان
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 614
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSYCHO03_327
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
این مطالعه با هدف اثر بخشی آموزش مدیریت استرس به شیوه ی شناختی - رفتاری بر کاهش نشخوار فکری زنان افرده زنان ناباور مراجعه کننده به کلینیک های تخصصی ناباروری شهر گرگان نجام گردید. جامعه آماری شامل کلیه زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری زنان شهر گرگان از تابستان تا اذر سال 1394 می باشند که تعداد آن ها 128نفر بوده است. بر طبق جدول کرجسی و مورگان تعداد 20نفر از زنان نابارور از شیوه نمونه گیری در دسترس انخاب شدند . بدین ترتیب که از بین زنان نابارور مراجعه کننده به کلینیک درمانی 68 نفر پرسشنامه افسردگی به آنها داده شده پس از غربالگری اولیه تعداد 32 نفر از، افرادی که نمره آنان در آزمون دارای سطح افسردگی نیازمند به مشاور و روانشناس بودند انتخاب شدند روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود.ابزار مورد استفاده در این پژوهش عبارتند از مقیاس افسردگی بک، (1990) ،پرشسنامه نشخوار ذهنی نولن، هوکسما (1991) ، پرسشنامه اضطراب بک (1990 ) BAI به دست می آورد ، مقیاس نگرانی پن استیت (2003) و مقیاس توجه آگاهانه (MAAS) سال 2003 براون و ریان میباشد. درمان گروهی شناختی- رفتاری مدیریت استرس که در این پژوهش استفاده شده مشتمل بر 10 جلسه ی 90 دقیقه ای است که برگرفته از درمان مدیریت استرس شناختی-رفتاری آنتونی و همکاران (2007) است. برای تحلیل داده هااز روش کوواریانس چند متغییره استفاده شد.نتایج نشان داد که آموزش مدیریت استرس به شیوه ی شناختی - رفتاری توانسته است منجر به کاهش نشخوار فکری ، کاهش افسردگی ، کاهش اضطراب ،کاهش نگرانی و افزایش توجه اگاهانه در زنان نابارور گردیده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا بابایی بادآشیانی
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد گرگان
افسانه خواجوند
استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :