کاربرد یک مدل رفتاری پلاستیسیته حالت بحرانی با در نظر گرفتن اثرات بافتی برای مدلسازی رفتار ماسه تحت بارهای یکنواخت و سیکلیک
محل انتشار: هفتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,882
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICCE07_212
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1384
چکیده مقاله:
در مدلسازی های مرسوم در ژئوتکنیک، محیطهای خاکی بدون اثرات بافتی (Fabric Effects) فرض شده و پارامترهای مکانیکی خاک بدون اثرات بافتی معرفی می شوند. علت در نظر نگرفتن این اثر در مطالعات و محاسبات جلوگیری از پیچیده شدن مسئله، کمی داده های آزمایشگاهی و عدم اطلاع کافی در مورد این پدیده میباشد. این در حالی است که خاکهای طبیعی گوناگون علاوه بر اینکه از لحاظ بافتی متفاوت هستند، تحت شرایط بارگذاری وارده نیز رفتار وابسته به اثرات بافتی از خود نشان میدهند. در این مقاله مدل رفتاری پلاستیسیته حالت بحرانی با در نظر گرفتن اثرات بافتی (Manzari & Dafalias, 2004) برای شبیه سازی رفتار ماسه در حالات مختلف بارگذاری استفاده شده است. این مدل، مدل نسبتا جامعی است که قادر است با در نظر گرفتن اتساع وابسته به بافت، تاثیر بافت را بر روی رفتار خاکها در محدوده وسیعی از دانسیته ها وتنشها بررسی نماید. این مدل به صورت دو سطحی در فضای تنشهای انحرافی معرفی شدهو در آن از یک پارامتر حالت برای معرفی نسبت تنش حداکثر و نسبت تنش اتساع ماسه استفاده شده است. جهت شبیه سازی صحیح فییک مساله، خاک اشباع بصورت یک محیط پیوسته که فازهای مختلف آن با هم اندرکنش دارنده شبیه سازی گردید و برای این منظور از فرمولاسیون همیسته u-p موجود در برنامه اجزای محدود PISA استفاده شد و بافت و تاثیر آن بر رفتار ماسه ها مورد بررسی قرار گرفت. عملکرد برنامه کامپیوتری تهیه شده بوسیله مثال هایی مورد ارزیابی قرار گرفته و بکمک آن رفتار ماسه در شرایط بارگذاری یکنواخت وسیکلیک در آزمایشهای سه محوری و برش مستقیم با و بدون اثرات بافتی شبیه سازی شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی پاک
دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف
علی نبی زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی شریف
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :