بررسی اثرحفاظتی دوز 550 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی گیاه پونه بیابانی بر سطح سرمی آنزیم آلکالین فسفاتاز ALP در مدل آسیب حاد کبدی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 450
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NEWCONF03_139
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
در این مطالعه اثر حفاظتی تک دوز بالای ( 500 میلیگرم بر کیلوگرم) عصاره هیدروالکلی گیاه پونه بیایانی Nepeta ispahanica بر سطح سرمی آنزیم آلکالین فسفاتاز در مدل آسیب حاد کبدی القا شده با CCl4 در موشها صحرایی نر بررسی شد. موشهای صحرایی نر به 4 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل (موشهای سالم) گروه دریافت کننده CCl4 و گروههای تیمار و کنترل مثبت که سه گروه اخیر بترتیب دریافت کننه آب مقطر (حلال عصاره) عصاره با دوز mg/kg 500 و لگالون به میزان 420 میلیگرم بر کیلوگرم به مدت 10 روز بودند. در روز یازدهم ، آسیب کبدی با تجویز خوراکی CCl4 به نسبت 50% در پارافین ایع (ml/kg 2/5) در این موشهای صحرایی سه گروه اخیر القا شد. ساعت بعد از القا آسیب کبدی، در وشعیت ناشتا، بیهوشی کامل حیوانات سر حیوانات با گیوتین قطع سپس خونگیری انجام شد و میزان ALP سرم با کیت شرکت پارس آزمون سنجش گردید.نتایج نشان داد که CCl4 سبب افزایش معنی دار میزان ALP سرم گردید و تجویز تنها دوز 500 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره و لگالون باعث کاهش معنی دار این آنزیم نسبت به گروه دریافت کننده CCl4 شد. بنابراین عصاره گیاه پونه بیابانی دارای خاصیت حفاظتی در برابر سمیت کبدی تتراکلرید کربن می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فهیمه فرزاد
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
ایران پورابولی
دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :