اثرات نانوسلنیوم بر وقوع سندرم آسیت و پاسخ ایمنی سلولی و هومورال جوجه های گوشتی در معرض تنش سرمایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF03_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ابراهیم

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

ابوالفضل زارعی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

پروین شورنگ

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده کشاورزی هسته ای

چکیده

به منظور مطالعه اثرات نانوسلنیوم بر وقوع سندرم آسیت و پاسخ ایمنی سلولی و هومورال جوجه های گوشتی در معرض تنش سرمایی آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و هر تیمار شامل 4 تکرار و در هر تکرار 15 قطعه جوجه انجام شد. تعداد 240 جوجه یکروزه گوشتی سویه کاب 500 تحت اثر 4 تیمار نانوسلنیوم با غلظت های صفر، 0/3 ، 0/6 و 0/9 میلی گرم در کیلوگرم جیره قرار گرفت. طول دوره آزمایش 42 روز، شامل سه دوره استارتر (10-0 روزگی) رشد(28-11 روزگی) و پایانی (42 - 29 روزگی) بود. برای اعمال تنش سرمایی از روز 15 دوره پرورش دمای سالن به تدریج تا روز 21 پرورش به 15 درجه سانتیگراد کاهش و تا پایان دوره پرورش ثابت نگه داشته شد. پاسخ حساسیت به فیتوهماگلوتنین و تیتر آنتی بادی علیه گلبول های قرمز گوسفند به عنوان شاخص ایمنی سلولی و هومورال بررسی شد. وقوع سندرم آسیت در کل دوره ثبت و ارزیابی اندامهای لنفاوی نیز در 42 روزگی با کشتار یک قطعه پرنده از هر پن صورت گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که وزن نسبی طحال در نتیجه تنش سرمایی کاهش یافت و استفاده از نانوسلنیوم باعث بهبود وزن نسبی آن شد. وزن نسبی بورس در نتیجه تنش سرمایی افزایش معنیدار داشت (0/05> p) . تفاوتی بین تیمارهای آزمایشی از نظر تست SRBC مشاهده نشد (0/05< p). نتایج تست پاسخ زیرجلدی به فایتوهماگلوتینین معنیدار بود (0/05 > p) . با توجه به نتایج این آزمایش، می توان گفت که استفاده از مکمل نانوسلنیوم در شرایط تنش سرمایی سبب بهبود پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی می شود.

کلیدواژه ها

نانوسلنیوم، تنش سرمایی، ایمنی سلولی و هومورال، جوجه های گوشتی، آسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.