شناسایی برخی از ارقام مقاوم به سرما، با استفاده از روشهای اگزوترم، نشت یونی و مشاهده میکروسکوپی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 342
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NEWCONF03_092
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
سرما یکی از مهمترین عوامل در پراکنش گیاهان در مناطق مختلف میباشد. به همین علت، مطالعه مکانیسمهای سرمایی و روابط مربوط به آنها بسیار مهم است. در این آزمایش که در ماههای آبان، آذر و دی به انجام رسید، سنجش مقاومت به سرما در ارقام خارجی و ژنوتیپهای ایرانی ( Z 67، Z64؛ Z 53 ؛ Z 30 ؛ پدرو ، هارتلی ، سر و لارا) مورد مطالعه قرار گرفت. در روش اگزوترم دمای تشکیل یخ با استفاده از حسگرهای حرارتی دریافت و هر 6 ثانیه یک بار به کامپیوتری که متصل به این حسگرها بود منتقل میشد. در روش نشت یونی قطعات 1/5 گرمی از چوب را در داخل ظرفهای پلاستیکی که حاوی 20 میلیگرم آب مقطر بودند قرار داده و نقطه ای که درآن 50 درصد از نشت یونی به وقوع پیوست؛ به عنوان نقطه مرگ گیاه تشخیص داده شد. در روش مشاهده میکروسکوپی، که اساس آن بر قهوهای شدن بافتهای سرمازده میباشد؛ پس از ایجاد سرمازدگی مصنوعی در بافتها، تعیین درصد خسارت سرمازدگی آنها مورد ارزیابی قرار داده شد. این سه آزمایش مختلف دارای نتایج نسبتا مشابهی بودند. مشاهدات نشان دهنده این مطلب بود که مقاومترین ارقام و ژنوتیپها شامل ارقام و ژنوتیپهای لارا و پدرو و Z63 و حساسترین آنها Z 30 و سر بود. ارقام و ژنویپهای هارتلی ، Z67 و Z 53 از لحاظ مقاومت در زمره نیمه مقاوم ها قرار داشتند.
نویسندگان
اسداله اصلانی اسلمرز
دانش آموخته باغبانی پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران؛ کارشناس کشاورزی بانک کشاورزی استان کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :