بازآفرینی محله شهری و طراحی یک مرکز فرهنگی در جهت احیا آن، با تاکید بر ابعاد اجتماعی - اقتصادی فرآیند محرک توسعه (مطالعه موردی: محله فیض آباد کرمانشاه)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 738
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICAUCAE01_1780
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی - تحلیلی با هدف فراهم نمودن بستر لازم جهت تحقق حضور پایدار و گسترده افراد جهت بهسازی و نوسازی محلات مسیله درا، به تشریح ابعاد راهبرد محرک توسعه جهت بازآفرینی بافت فرسوده شهری محله فیض آباد کرمانشاه می پردازد و در پی طراحی مجموعه ای است که بتواند روح زندگی را به آن بازگرداند. روش پژوهش ترکیبی از روشهای مشاهده، مطالعه میدانی و اسنادی می باشد. نتایج این پژوهش نشان می دهد: ارتقاء و توسعه زیر ساخت ها ، شبکه معابر و تجهیز و گسترش فضاهای عمومی، توسعه و تامین خدمات شهری – محله ای، باززنده سازی مجموعه ها و در نهایت الگو سازی ، چهار سیاست این راهبرد می باشند که ضمن ایجاد زمینه های بارآفرینی در قلمرو عمومی بافت، مشوق و محرک مناسبی برای حضور مردم در این فرایند هستند. یافته ها همچنین نشان می دهد که در محله فیض آباد، اجرای پروژه های زیر ساخت شهری، ارتقاء قلمرو عمومی و توسعه خدمات در مقیاس محله ای و باز زنده سازی مجموعه ها در مقیاس شهری به عنوان یک محرک توسعه انگیزه لازم برای ساکنان را فراهم کرده و ضمن ایجاد بازآفرینی کارکردی موجبات تقویت ساختارهای اقتصادی و اجتماعی نیز شده است. در این راستا بوسیله ایجاد یک مجموعه فرهنگی با رعایت مشوق های مشارکت و توسعه شهری، زمینه بازگشت فعالیت به محله فیض آباد و احیای آن صورت گرفته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پگاه چالشگر
گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی ،واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
علی علایی
گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی ، واحد کرمانشاه ،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :