نقوش اسب هخامنشی از سمبلیک تا واقع گرا (مطالعه موردی: پلکان کاخ آپادانا تخت جمشید)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 779
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICAUCAE01_0036
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
در تالار آپادانای تخت جمشید هیات هایی در حال حمل پیشکش به دربار پادشاه دیده می شوند. در میان این هدایا تصویر اسب در چند گروه با تفاوت هایی از یکدیگر ترسیم شده است. بررسی تفاوت های میان سنگ نگاره اسب ها و یافتن دلیل این اختلافات در حجاری هدف اصلی این پژوهش است. در این راستا تصاویر اسب موجود در پلکان شرقی و شمالی تالار آپادانای تخت جمشید مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است تا بتوان با کمک موقعیت جغرافیایی هیات ها دلیلی برای این تفاوت ها پیدا کرد. برای دستیابی به اطلاعات لازم از روش تاریخی ، تحلیلی ، تطبیقی عرضی استفاده شده است.با بررسی موقعیت جغرافیایی هیات های هدیه آور و نژاد های اسب موجود در آن زمان و تطبیق آنها با اسبان تخت جمشید در می یابیم که حجار در تلاشی نسبتا موفق ،اسب ها را بر اساس نژاد آنها مورد بررسی قرار داده است و سعی در نمایشی واقع گرا از این حیوان داشته است.
نویسندگان
فاطمه سعدآبادی
کارشناسی ارشد پژوهش هنر
مریم کامیار
دکتری پژوهش هنر استادیار ، گروه هنر و معماری، بنیاد دانشنامه نگاری ایران، تهران، ایران پژوهش هنر، دکتری ، دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :