برنامه ریزی فضایی مناطق ساحلی با تاکید بر گردشگری پایدار(مطالعه موردی: محور شهرهای ساحلی نور، ایزدشهر، رویان، استان مازندران)
محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,239
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
UCONFKH02_091
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
توسعه پایدار از مهم ترین جنبش های محیط زیستی است که هدف آن بررسی پیامدهای فضایی تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها در مقیاس کلان و خرد است. این موضوع در ایران و به خصوص درنواحی ساحلی دریای مازندران به علت موقعیت استراتژیک و گردشگر پذیری نابرابری در دسترسی به خدمات رفاه عمومی و تخریب سرمایه های طبیعی را به همراه داشته است. طی چند سال اخیر، توسعه بی برنامه و ساخت شهرک های مسکونی محصور (گردشگری ناپایدار)، منجر به توسعه شهرها در لبه ساحل (اختصاصی کردن ساحل) و از بین بردن زمین های کشاورزی، شده است. هدف پژوهش حاضر حفظ سرمایه های طبیعی مناطق ساحلی و استفاده صحیح برای جذب گردشگر و نیز برقراری رقابت سالم برای دستیابی عادلانه ساکنین وگردشگران برای دستیابی به کلیه خدمات می باشد. مقاله پیش رو مبتنی بر برنامه ریزی راهبردی و روش تحلیل آن به صورت کیفی وجمع آوری اطلاعات نیز به روش کتابخانه ای و پیمایشی انجام شده است. نتایج حاصل از بررسی ها بیانگر اینموضوعست که برخلاف ساحلی بودن و پیوستگی میان این سه شهر، تاکنون طرح مجموعه شهری برای این سه شهر تدوین نشده و طرح های فرادست تهیه شده در ایجاد محدودیت های توسعه فضایی ودرنظر گرفتن همه ابعاد فضایی منطقه ناتوان بوده اند. لذا این تحقیق با هدف حفظ محیط زیست و ایجاد محیط مسکونی پایدار، راهبردهایی را درجهت آزادسازی سواحل، کاهش آلودگی ها و ایجاد فرصت های شغلی پایدار ارایه داده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فهامه احمدی
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه علم و صنعت ایران
الهه دهقان دهنوی
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه علم و صنعت ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :