بررسی تاثیر بازاریابی رابطه ای بر وفاداری مشتریان با نقش میانجی تعهد مشتریان مورد مطالعه: مشتریان بانک سامان مشهد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جامع علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MSACONF01_312
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان حسن زاده

دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه فردوسی مشهد

مجتبی پورسلیمی

استادیار دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا خوراکیان

استادیار دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

بازاریابی رابطه ای بر این اصل مبتنی است که مشتریان مهم به توجه ویژه و پیوسته ای نیاز دارند. بانکها باید این مشتریان را زیر نظر داشته باشند، از مسایل و مشکلات ایشان آگاه باشند و بتوانند به صورت های مختلف به آنها خدمات برسانند. بیشتر تحقیقات در بازاریابی رابطه ای، در زمینه توجه به تکرار خرید جهت به دست آوردن وفاداری مشتری است و امروزه بسیاری از بانک های خصوصی تلاش های زیادی را در جهت اجرای صحیح برنامه های ایجاد وفاداری در مشتریان خود انجام می دهند. چون مشتریان وفادار از نظر عاطفی با بانکاحساس نزدیکی خاصی پیدا می کنند. برای ایجاد وفاداری مشتریان، بانکها باید بتوانند انتظارات آنها را به شکلی مناسب برآورده کنند و مشتریان نیز باور داشته باشند که بانک با آنها رفتاری مناسب دارد و به وضعیت سلامت آنها از هر نظر اهمیت می دهد. بر این اساس بانک ها باید نگرشی مشتری مدارانه در خود ایجاد کند و این نگرش از سطح نگرش محض فراتر رفته و به عمل تبدیل شود تا بتواند نیازهای مشتریان را برآورده کند. در این راستا هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر بازاریابی رابطه ای بر وفاداری مشتریان با نقش میانجی تعهد در شعب بانک سامان مشهد می باشد. روش تحقیق، ماهیتی پیمایشی- کاربردی دارد و دادههای تحقیق با توزیع پرسشنامه میان مشتریان جمعآوری شده است. روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفت و ضریب آلفای کرونباخ بزرگتر از 7/0 برای سازههای مختلف پرسشنامه، پایایی آن را مورد تایید قرار داد. تحلیل آماری دادهها با استفاده از روش آماری مدلهای معادلات ساختاری و با نرم افزار آموس انجام شد. نتایج نشان داد که بازاریابی رابطه ای بر وفاداری مشتری اثر مثبت و معناداری دارد. همچنین تاثیر مثبت بازاریابی رابطه ای بر تعهد نیز مورد پذیرش قرار گرفت. تایید نقش میانجی گری تعهد در رابطه بین بازاریابی رابطه ای و وفاداری از دیگر نتایج این مطالعه بود.

کلیدواژه ها

بازاریابی رابطه ای؛ وفاداری مشتری؛ تعهد مشتری؛ بانک های خصوصی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.