مقایسه مکتب مدیریت علمی با مدیریت اسلامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جامع علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MSACONF01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود دقیقی

دانشجوی دکترای مدیریت بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

چکیده

واذ قال رب ک للملایکه انی جاعل فی الارض خلیفه بقره، 30 بخاطر بیاور هنگامى را که پروردگارت به فرشتگان گفت من در روى زمین جانشینى قرار خواهم داد مدیریت 1 از دیرباز به اشکال مختلف در میان قبایل، تمدن ها و حکومت ها وجود داشته و مایه اعمال حاکمیت واستمرار آنها بوده است. اما با پیشرفت علم و افزایش جمعیت، بشر نیاز به استفاده بهینه از منابع و امکانات احساس کرده و همراه با آن مکاتب، تعاریف، وظایف، سبک ها و معیارهای متفاوتی توسط اندیشمندان مختلف غربی ارایه شد.یکی از این اندیشمندان فردریک وینسلو تیلور، بنیانگذار مکتب مدیریت علمی می باشد. در منابع دین اسلام نیز برای این اصطلاح البته بیشتر با عنوان رهبری وظایف، شرایط و معیارهای خاصی ذکر گردیده است. در این مقاله تلاش ،خواهیم کرد تا علاوه بر ارایه یک تعریف جامع از مدیریت غربی و اسلامی و مقایسه آنها، اصول و مبانی مکتب مدیریت علمی تیلور از منظر برخی اندیشمندان این مکتب تشریح شده و سپس با استفاده از منابع دین اسلام مانند قرآن و نهجالبلاغه و سایر منابع، به نقد و بررسی این اصول پرداخته و در پایان، وظایف و معیارهای انتخاب مدیر)رهبر( ایده آل و زیردستان او از منظر اسلام ذکر گردد

کلیدواژه ها

مدیریت؛ مدیریت اسلامی ؛ مکتب مدیریت علمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.