بهبود کیفیت خدمات گردشگری شهر یزد از دیدگاه گردشگران خارجی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت گردشگری، دوره: 6، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_TMS-6-16_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 616
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرزاحسن حسینی

دانشیار دانشگاه پیام نور تهران

اعظم سازور

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه پیام نور

چکیده

در بین کلیه صنایع خدماتی، صنعت گردشگری به علت ایفای نقش اساسی در اقتصاد ملی یکی از حساسترین صنایع به موضوع کیفیت است. بنابراین، شناسایی سطح واقعی کیفیت دریافت شده از سوی گردشگران نخستین گام برای افزایش رضایت آنها و در نتیجه توسعه پایدار اقتصادی خواهد بود. در این پژوهش محققان به بررسی شکاف بین انتظارات و ادراک گردشگران خارجی شهر یزد از خدمات مراکز گردشگری پرداختهاند. جامعه آماری این پژوهش را گردشگران خارجی شهر یزد تشکیل می دهند. از آنجا که حجم جامعه مورد مطالعه در دسترس نبود به طور تصادفی تعداد 072 پرسشنامه بین گردشگران توزیع شد که از این تعداد 052پرسشنامه جمع آوری شد. در این پژوهش از پرسشنامه ده بعدی کیفیت خدمات نارایانو همکاران استفاده شده است، از آنجا که ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای استاندارد است روایی آن خود به خود تایید می شود، پایایی آن نیز با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ 128/2 بدست آمده است. نتایج حاصل از آزمون من ویتنی 2 نشان دهنده این امر است که در ابعاد اطلاعات قیمتهای عادالنه، بهداشت، امکانات، ارزش پول صرف شده نسبت به کالای دریافت شده، غذا و امنیت شکاف معناداری وجود دارد و انتظارات گردشگران در این زمینه به خوبی برآورده نشده است. سپس به منظور بهبود ادراک گردشگران خارجی از خدمات ارایه شده، نیازهای الزامی آنها با استفاده از مدل کانو استخراج شد که شامل ابعاد )اطالعات، بهداشت، امکانات و امنیت ( است، که در نهایت از طریق خانه کیفیت 3 در مدل گسترش عملکرد کیفیت بهبود داده شد. گفتنی است که تعداد 880 پرسشنامه کانو برگشت خورده است.

کلیدواژه ها

گردشگری، رضایت مشتری، کیفیت خدمات گردشگری، تحلیل شکاف، مدل QFD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.